«Διέξοδος από την κρίση είναι μία. Αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε έκτακτη συνέντευξη της στα γραφεία του ΚΚΕ, στο Περισσό. Σχολιάζοντας τα περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας είπε ότι «είναι διαχειριστικός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης και δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής της». «Χρεοκοπία θα υπάρξει είτε είναι επιλεκτική είτε δεν θεωρηθεί χρεοκοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο λαός δεν θα πάθει τίποτα περισσότερο απ’ όσα έχει πάθει. Ο μόνος δρόμος είναι να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων και να επικρατήσει λαϊκή εξουσία».

Η κ. Παπαρήγα δεν απέκλεισε η κρίση χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη να οδηγήσει σε δύο-τρία χρόνια σε διάλυση και της ΟΝΕ.

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με τη στάση τους συσκοτίζουν τον λαό και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, ακόμη κι αν ξεπεραστεί η σημερινή κρίση, χωρίς ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν τα μονοπώλια.

Η κ. Παπαρήγα απέρριψε κάθε πλαίσιο συστράτευσης με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ενώ αποσαφήνισε την πρόσφατη δήλωση της για μη επαναφορά στη δραχμή λέγοντας ότι «παραχαράχτηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα άλλα κόμματα. Αν γίνει με κυβέρνηση που υπηρετεί τα μονοπώλια τα βάρη θα πέσουν στο λαό. Αν μας πουν 'έξω από την ΟΝΕ' δεν θα βάλουμε πλερέζες», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.-