current views are: 10

16 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση18:17

Κρ. Λαγκάρντ για χρέος: Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση τόσο το καλύτερο

«Θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους», ήταν το μήνυμα της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Δημοσίευση 18:17’

«Θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους», ήταν το μήνυμα της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους», ήταν το μήνυμα της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μία ημέρα μετά την απόφαση του Eurogroup σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως όσο γρηγορότερα προχωρήσουν οι διαδικασίες, τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε την απόφαση «σημαντική στιγμή» γιατί όπως εξήγησε, οι ευρωπαίοι εταίροι, «αναγνωρίζουν τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες και τις αλλαγές σε πολιτικές που η κυβέρνηση συμφώνησε να εφαρμόσει. Όσα συμφωνήθηκαν αποτελούν σοβαρότατο λόγο υποστήριξης της ασκούμενης ελληνικής πολιτικής».

«Οι πιστωτές αναγνωρίζουν πως το χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. Πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα, αλλά πιστεύω πως η απόφαση αυτή αποτελεί ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας. Επίσης οι Ευρωπαίοι εκταμιεύουν μια σημαντική δόση, που θα αποτρέψει την εκδήλωση χρηματοπιστωτικής κρίσης και τοποθετεί την Ελλάδα σε μια πορεία που οι ανάγκες για χρηματοδότησή της θα είναι περιορισμένες και το πρωτογενές της πλεόνασμα θα προστατέψει την οικονομία από ένα πιθανό οικονομικό σοκ. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις και γενικότερα σε θετικές εξελίξεις» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Είμαι αποφασισμένη να πάω στο ΔΣ και να προτείνω έγκριση συμφωνίας επί της αρχής που σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει με το πρόγραμμα και θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρχει σαφήνεια ταυτοποίηση και οριστικοποίηση των παραμέτρων για αναδιάρθρωση χρέους από τους πιστωτές. Άρα έχουμε δεσμευθεί, θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους τώρα και θα περιμένουμε έως ότου καταλήξουμε σε αυτό. Θέλουμε το πρόγραμμά μας να ευθυγραμμιστεί με τη διάρκεια και τους στόχους του προγράμματος του ESM Θα συμμετέχουμε για τους επόμενους δεκατρείς μήνες, όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο το καλύτερο για όλους». 


σχετικα αρθρα