current views are: 12

17 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση06:24

Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση Μητσοτάκη να καλέσει τον Τσίπρα στη Βουλή

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Eurogroup

Δημοσίευση 06:24’

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Eurogroup

Το αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για το Eurogroup και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, είναι η πρώτη μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα πάρει η αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα φάση που περνά η χώρα. Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης φαίνεται ότι απομακρύνει προς το παρόν το ενδεχόμενο εκλογών, όμως στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν αποκλείουν να προκληθούν από κάποιο «ατύχημα».
 
Στη ΝΔ πάντως τονίζουν ότι η κίνηση να κληθεί στη Βουλή για να απαντήσει ο πρωθυπουργός, δεν είναι ένα ζήτημα μικροπολιτικού χειρισμού, αλλά αντιθέτως αφορά τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. «Εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες» σημείωναν χαρακτηριστικά, επιμένοντας στο ζήτημα της 16μηνης καθυστέρησης στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης που έφερε τη δέσμευση της χώρας μέχρι το 2060!
 
Έπειτα και από τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις δημόσιες εμφανίσεις με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση, με περικοπές στις συντάξεις, με μείωση του αφορολόγητου και με υπερβολικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες.
 
Παράλληλα προγραμματίζει και συνέχεια των επαφών του με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο Σαββατοκύριακο, έχοντας επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, θα περιοδεύσει στη Θεσσαλία, όπου σε Καρδίτσα και Ελασσόνα θα συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους σε ένα δημόσιο διάλογο μαζί τους.
 
Εν τω μεταξύ, η οδός Πειραιώς προχωρά σε πλήρη αποδόμηση των όσων λέει αλλά και των όσων κρύβει η κυβέρνηση. Όπως τόνιζαν πηγές της ΝΔ σχετικά με τις αιτιάσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι «το κυριότερο σημείο της απόφασης είναι η –για πρώτη φορά- σαφής δέσμευση του Eurogroup ότι θα υποστηριχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές», η διατύπωση αυτή είναι επανάληψη αντίστοιχης που υπήρχε και στη δήλωση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012.
 
Αναφορικά με τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη ότι «έγινε δεκτή η γαλλική πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης, που αποτελούσε πάγια διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης από το 2015», από την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν ότι η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται στη συνέχεια πως «η γαλλική πρόταση … μετατρέπει τους ευρωπαίους εταίρους, σε συμμάχους στο στόχο της ανάπτυξης». Δηλαδή, όσο περισσότερο αυξάνεται το εθνικό εισόδημα των Ελλήνων, το μέρισμα της ανάπτυξης να μην πηγαίνει στους πολίτες, αλλά στους δανειστές, εξηγούν από τη ΝΔ.
 
Στα όσα κρύβει η κυβερνητική πλειοψηφία, τα γαλάζια στελέχη συγκαταλέγουν το γεγονός ότι ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο και πως πήρε υπερβολικά και αχρείαστα μέτρα λιτότητας 14,5 δις ευρώ.
 


σχετικα αρθρα