Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη σωτηρία της χώρας, τόνισε σήμερα από την Κω, στη διάρκεια σύσκεψης με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την Κω, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη από το πρωί. Θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη παντού - μια μάχη αξιοπρέπειας και περηφάνειας, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας.

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές για το μέλλον της Ευρώπης και πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το βάρος των αποφάσεων, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε όλους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της καταστροφολογίας. Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά ξέρουμε που πηγαίνουμε και η προσπάθειά μας οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου ,ο οποίος, στη συνέχεια, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την τουριστική ανάπτυξη που παρατηρείται στην Κω και την ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου.

Ο κ Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή προκειμένου να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η τοπική οικονομία. Χαρακτήρισε δε τον τουρισμό ως αιχμή του δόρατος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η σύσκεψη συνεχίζεται με τοποθετήσεις από εκπροσώπους των τοπικών φορέων, οι οποίοι αναφέρονται τόσο στα προβλήματα της Δωδεκανήσου, όσο - ειδικότερα - στα τουριστικά ζητήματα.

Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει: «Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, όπως κι εδώ, στην Κω, όπου με συλλογική προσπάθεια, με κοινή προσπάθεια, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και τον συνδέουμε με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου .

Και προσέθεσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού. Στην Ευρώπη, για μια σίγουρη πορεία. Στην Ελλάδα, σε κάθε γωνιά, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια παραγωγική και δημιουργική χώρα.

Είναι η Ελλάδα, που δεν έχει μόνο προβλήματα, είναι η Ελλάδα που έχει και θετικά παραδείγματα. Θετικά παραδείγματα εδώ, στην Κω, και αλλού. Είναι η Ελλάδα, που μας κάνει όλους περήφανους. Η Ελλάδα της αισιοδοξίας, η Ελλάδα που τα καταφέρνει, και τα καταφέρνει με αξιοπρέπεια», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.