current views are: 5

19 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση18:05

Πρ. Παυλόπουλος: Ο ελληνικός λαός απέδειξε την πίστη του στο ευρωπαϊκό όραμα

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ευρωβουλή είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Δημοσίευση 18:05’

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ευρωβουλή είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ευρωβουλή είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας επιθυμούν μια ισχυρή Ευρώπη και πρόσθεσε ότι τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης της ασφάλειας, της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, που αποτελούν αρχές της ίδιας της ΕΕ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ισχυρή Ευρώπη προϋποθέτει προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στήριξη του Κοινωνικού Κράτους, ενώ σε επίπεδο Ευρωζώνης παρατήρησε ότι για να έχουμε ισχυρό νόμισμα πρέπει να προχωρήσουμε και σε κοινή οικονομική πολιτική, ώστε να έχουμε και την οικονομική ένωση.

«Βεβαίως, δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη ενοποίηση, δεν μπορεί να έχουμε όλοι απολύτως κοινές οικονομικές πολιτικές. Αλλά πάντως, θα πρέπει, όπως επιτάσσει η ίδια λογική της Ευρωζώνης, για να έχουμε -όπως είπα πριν- ισχυρό νόμισμα να φροντίσουμε, όσο γίνεται με τις ιδιαιτερότητες του καθενός, και την κοινή οικονομική πολιτική, προκειμένου να επιτύχουμε και την οικονομική ένωση», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει τα μέγιστα -στο μέτρο των δυνατοτήτων της-στην προσπάθεια για μια ισχυρή Ευρώπη, καθώς και προς την κατεύθυνση επίσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

«Ο ελληνικός λαός απέδειξε την πίστη του στο ευρωπαϊκό όραμα, με τόσες θυσίες» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε λέγοντας «Θέλω να πιστεύω -και αυτό το είδαμε και στην τελευταία αξιολόγηση- ότι αυτή η στάση της Ελλάδας -να μένει πιστή στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό- εκτιμήθηκε και πιστεύω ότι μπορεί και πρέπει να εκτιμηθεί περισσότερο στο μέλλον».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι χωρίς να είμαστε αλαζόνες, χωρίς να υπερτιμούμε τις δυνάμεις μας, θέλουμε ως Ελλάδα-πέραν από το ότι είμαστε χώρα της ΕΕ- να συμβάλλουμε και εμείς στο ευρωπαϊκό όραμα, να χτίσουμε μια ισχυρή Ευρώπη όπως ταιριάζει στον προορισμό και την αποστολή της.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάνφρεντ Βέμπερ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πολύ ξεκάθαρη τοποθέτησή του υπέρ των ευρωπαϊκών θέσεων. Όπως ανέφερε, από την σκοπιά των Βρυξελλών, ως θεσμικό όργανο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πάντα υποστηρίζαμε τις θέσεις του προέδρου Γιούνκερ, ο οποίος ήθελε να διατηρήσει την Ευρώπη και την Ευρωζώνη ενωμένη.


σχετικα αρθρα