current views are: 4

20 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση14:03

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Ο κ. Τσίπρας παίζει στις πλάτες του ελληνικού λαού

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο που διαπραγματεύθηκε με τους θεσμούς άσκησε η τομεάρχης Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Δημοσίευση 14:03’

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο που διαπραγματεύθηκε με τους θεσμούς άσκησε η τομεάρχης Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο που διαπραγματεύθηκε με τους θεσμούς άσκησε η τομεάρχης Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

Συγκεκριμένα μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο τόνισε: “Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι κοροϊδεύει όχι εμάς αλλά τον ελληνικό λαό με ψέματα και επικοινωνιακούς τακτικισμούς. Εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο η χώρα θα είχε μπει στην ποσοτική χαλάρωση με θετικά αποτελέσματα για τη ρευστότητα και την ανάπτυξη. Ο κ. Τσίπρας δεν κυβερνά, παίζει και δεν μπορεί να παίζει άλλο στις πλάτες του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι αισθάνεται καλά με τον κ. Καμμένο και η πολλή όσμωση με τους εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ τους έχει φέρει πολύ κοντά“. 

Ερωτώμενη η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  εάν υπάρχει περιθώριο συννενόησης των πολιτικών κομμάτων στα εθνικά θέματα η κ. Χριστοφιλοπούλου απάντησε: “Πάντα υπάρχει περιθώριο συμφωνίας στα εθνικά θέματα. Θα έπρεπε όμως να υπήρχε και περιθώριο εθνικής συνεννόησης για την έξοδο από την κρίση. Θυμίζω ότι ενώ η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν βγει από τα μνημόνια επειδή κατάφεραν να υπάρχει εθνική συνεννόηση, η Ελλάδα παραμένει πίσω.

Ο κ. Τσίπρας, αν ποτέ ήθελε την συνεννόηση θα έπρεπε να την επιδιώξει πολύ νωρίτερα. Καλεί σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για όσα συνέβησαν στο Eurogroup, κατόπιν εορτής και αφού έκλεισε την αξιολόγηση μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Η καθυστέρηση αυτή επιβάρυνε το οικονομικό κλίμα και δεν προσέφερε τίποτα. Δεν κερδίσαμε, χάσαμε.

Όσον αφορά το χρέος, αυτό θα συζητηθεί μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, με μια γενικόλογη φράση στη συμφωνία, που δεν μας επιτρέπει να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συζητούν συνεχώς και για όλα τα ζητήματα. Αν δεν υπάρξει, όμως, εθνική συνεννόηση επί συγκεκριμένου, υλοποιήσιμου σχεδίου για την ανάπτυξη, με επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, σοβαρές θεσμικές αλλαγές, ενέσεις ρευστότητας ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις του επιχειρείν και της καινοτομίας και να ανθίσει ξανά το μικρομεσαίο επιχειρείν.

Για όλα αυτά, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συνεννοηθούμε πρωτίστως με την κοινωνία, με αφορμή το Συνέδριό μας, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.  Από αυτή τη Βουλή ουδεμία συναίνεση μπορεί να προκύψει.

Εμείς, ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό και προοδευτικό, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον εθνολαϊκισμό και με τις διχαστικές και πολωτικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ, «ντυμένες» με δήθεν αριστερό λόγο, ενώ στην πράξη η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κ. Σόιμπλε” κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου. 


σχετικα αρθρα