current views are: 10

21 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση09:04

Άδ. Γεωργιάδης για Π. Καμμένο: Ποινικώς κολάσιμη πράξη η συγκυβέρνηση του ελικοπτέρου

«Θέτει σε κίνδυνο υλικό του στρατού και ζωές πολιτών»

Δημοσίευση 09:04’

«Θέτει σε κίνδυνο υλικό του στρατού και ζωές πολιτών»

Ιδιαίτερα επικριτικός για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εμφανίστηκε σήμερα στο ”Ακραίως” ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην συνέντευξή του τόσο στην υπόθεση της παρουσίας του Πάνου Καμμένου σε πιλοτήριο πολεμικού ελικοπτέρου ως συγκυβερνήτης στις αρχές Μαϊου, όσο και στην υπόθεση της συνομιλίας του υπουργού Εθ. Άμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για το ζήτημα του ”Noor 1”.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ: ”Είδα το βίντεο και δεν το πίστευα. Ο Πάνος Καμμένος κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Στο πιλοτήριο πολεμικού ελικοπτέρου δεν καθόμαστε για βόλτα. Εκεί κάθεται εκπαιδευμένος, πτυχιούχος από την Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας πιλότος και κανένας άλλος”.

Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης ”αυτή είναι μια ποινικώς κολάσιμη πράξη. Ο κ. Αποστολάκης είναι έκθετος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι σε αυτή τη θέση για να τηρεί τους νόμους”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι άμεσα το κόμμα καταθέτει νέα ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει ο κ. Καμμένος.

‘Οπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ”Με αυτή την πράξη του θέτει σε κίνδυνο υλικό του στρατού και ζωές πολιτών”.

Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε, επίσης για την πράξη αυτή του Υπουργού: ”Το βρίσκει σαν παιχνίδι του; Τι νομίζει ότι είναι ; Τα τρενάκια του μπαμπά του; Ενας υπουργός πάει και κάθεται στο πιλοτήριο ενός στρατ. ελικοπτέρου και κάνει χαρούλες; Ποιος νομίζει ότι είναι”;

”Δεν νοείται να μιλά εν ενεργεία υπουργός με ισοβίτη”

Παράλληλα, ο κ. αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της συνομιλίας Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

”Έχετε ακούσει εν ενεργεία υπουργό να μιλά με ισοβίτη στη φυλακή ; Προφανώς το θέμα θα φτάσει στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να καλύψουν αυτή την παράνομη πράξη. Δεν θα καταλήξει καλά αυτή η υπόθεση για τον κ. Καμμένο. Δεν νοείται να μιλά εν ενεργεία υπουργός με ισοβίτη για υπόθεση που ”τρέχει” στα δικαστήρια. Θα μπορούσε να πει ”έχω λάβει γνώση αυτής της καταγγελίας. Τελεία”.

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στην πιθανή εμπλοκή Κοντονή στην υπόθεση: ”Ολα αυτά πείτε του κυρίου Κοντονή είναι βαριά ποινικά αδικήματα. Και εύχομαι να μην είναι και αυτός μπλεγμένος. Μου κάνει εντύπωση πως το έκανε. Ο Κοντονής έσπευσε να πάρει μέρος ως μη όφειλε. Ο κ. Κοντονής δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει ούτε άποψη σε αυτή την ιστορία”.

Ερωτώμενος από τους δύο δημοσιογράφους αν η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: ‘Οι προτάσεις μομφής δεν ανακοινώνονται στο ραδιόφωνο. Κατατίθενται στη Βουλή”.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: ”Η υπόθεση αυτή είναι αδιανοήτου μεγέθους. Μέχρι να ακούσω τα ηχητικά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας πολιτικός μπορούσε να εμπλέκεται σε τέτοια γεγονότα. O Πρωθυπουργός έχει και αυτός ευθύνες αν καλύψει τον Πάνο Καμμένο”. 

 

 


σχετικα αρθρα