current views are: 9

22 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση15:40

Αισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Αισιόδοξος για την έξοδο τη χώρας από τα μνημόνια, εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υπάρξει συνεχής πολιτική στήριξη από τους θεσμούς

Δημοσίευση 15:40’
αρθρο-newpost

Αισιόδοξος για την έξοδο τη χώρας από τα μνημόνια, εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υπάρξει συνεχής πολιτική στήριξη από τους θεσμούς

Αισιόδοξος για την έξοδο τη χώρας από τα μνημόνια, εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υπάρξει συνεχής πολιτική στήριξη από τους θεσμούς, εμφανίστηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής.
 
Αναφορικά με το χρέος ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως η πρόσφατη απόφαση του Εurogroup προβλέπει ρητά το ζήτημα να συζητηθεί το επόμενο έτος και συμπλήρωσε πως με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα πρέπει να συνδυαστούν οι μεταρρυθμίσεις με την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
 
Ειδική αναφορά έγινε και στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, με τον εκπρόσωπο της Commission να υπογραμμίζει, με αφορμή το μεταναστευτικό, ότι η Ευρώπη και η Τουρκία είναι καταδικασμένες να συνεργαστούν.  Μάλιστα κάλεσε τη γείτονα χώρα να εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. 
 
Σε ότι αφορά το Κυπριακό, επεσήμανε,  πως όλες οι πλευρές επιζητούν την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κ. Γιούνκερ στη διαπραγματευτική διαδικασία.  Την ετοιμότητα της Ευρώπης να βοηθήσει, ανέδειξε εξάλλου ο κ. Σχοινάς και στο ζήτημα των Σκοπίων υπερθεματίζοντας  την ανάγκη ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας.
 
Ως “Μεγάλη ελπίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση” χαρακτήρισε ο κ. Σχοινάς την εκλογή Μακρόν στην Γαλλία, ενώ αναφορικά με το Brexit και τις εν εξελίξει διαδικασίες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Commission σημείωσε πως αυτές είναι γνωστές και πως κανένα διαζύγιο δεν είναι ευχάριστο ούτε καν το συναινετικό.


σχετικα αρθρα