current views are: 9

23 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση20:35

Νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των απορριμμάτων φέρνει στη Βουλή την Δευτέρα η κυβέρνηση

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ 

Δημοσίευση 20:35’

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ 

Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των απορριμμάτων φέρνει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια της αποψινής σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο φλέγον θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας, βάζοντας ταυτόχρονα  τέλος στις εικόνες που λαμβάνουν χώρο την τελευταία εβδομάδα στην χώρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη, η Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους που ήδη εργάζονται στην καθαριότητα, προανήγγειλε νέα σύμβαση μέχρι την ανακοίνωση των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

«Θα μας βρουν απέναντι όσοι θέλουν να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρείες στην αποκομιδή των σκουπιδιών» επεσήμανε εξάλλου ο κ. Σκουρλέτης.

Κάλεσε επίσης τους εργαζομένους στην καθαριότητα και την ΚΕΔΕ να συμβάλουν προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

 Πάντως, νωρίτερα σήμερα, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε κάνει λόγο για ολιγόμηνες συμβάσεις οι εργαζόμενοι έχουν αντιδράσει αρνητικά, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί απλώς παράταση της εργασιακής τους ομηρείας.

 Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση έχουν εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από τη Δευτέρα, ενώ το σαββατοκύριακο απέχουν από την αποκομιδή των σκουπιδιών. 

 


σχετικα αρθρα