current views are: 9

24 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση05:59

Μητσοτάκης: Από το «όλοι ίδιοι είμαστε» στον «εναλλακτικό δρόμο» της ΝΔ

Τι θα πει στον αγροτικό κόσμο

Δημοσίευση 05:59’

Τι θα πει στον αγροτικό κόσμο

Το Θεσσαλικό κάμπο…οργώνει αυτό το διήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας ένα νέο κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα με ένα στόχο: να πείσει τους πολίτες, ότι σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει, ο ίδιος διαθέτει πολιτικό αφήγημα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, που μίλησε στο newpost.gr, το «όλοι ίδιοι είμαστε» που προσπαθούσε να περάσει ως μήνυμα το Μέγαρο Μαξίμου στην κοινωνία, πλέον δεν γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες, έπειτα και από τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον υπουργό Άμυνας.

Στη ΝΔ έχουν περάσει σε διάταξη πλήρους επίθεσης προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αναμένουν τη Δευτέρα για να δουν τι θα πει στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που έχουν καταθέσει ή αν, όπως λένε, κρυφτεί πίσω από την κάλυψη που του παρέχει ο πρωθυπουργός. «Είναι σαφές πλέον ότι δεν πρόκειται για αναγκαία συμμαχία, αλλά για πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση» τονίζουν από την οδό Πειραιώς, εκτιμώντας ότι στην κυβέρνηση θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη λαμβάνουν υπόψη τους και τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων, όπως της PRORATA για την «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει κατά 6 μονάδες μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας στο 36%, με το κόμμα του κ. Τσίπρα να είναι κολλημένο στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ΑΝΕΛ καταποντίζονται στο 2% από 5% το Μάιο. Το στοιχείο το οποίο επισημαίνουν όμως από τη ΝΔ δεν είναι το άνοιγμα της ψαλίδας, αλλά το γεγονός ότι δεν αποδίδει, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει θετικό πρόσημο στη συμφωνία του Eurogroup.

Σύμφωνα με την έρευνα, στους πολίτες μέτρησαν πιο πολύ τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για αύξηση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων, κι όχι η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης, με το 67% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει κακή τη συμφωνία στο Eurogroup. Πάνω στο κλίμα αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τον δικό του «εναλλακτικό δρόμο» για έξοδο από την κρίση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Είναι προϊόν της κρίσης και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν» λέει στην «Ελευθερία» της Λάρισας, πριν την επίσκεψή του στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Προτεραιότητα του προέδρου της ΝΔ σε αυτή την περιοδεία του είναι ο αγροτικός κόσμος της χώρας, για αυτό σήμερα θα μεταβεί στην Καρδίτσα, όπου πρώτα θα έχει συνάντηση με ομάδες παραγωγών και αγροτών, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί το κέντρο της Καρδίτσας, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες. Στις 14:00, θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στο Περτούλι Τρικάλων, στο 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων, στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και ακολούθως θα έχει συνάντηση με κτηνοτρόφους της Ελασσόνας. Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα θα έχει την ευκαιρία αργά το απόγευμα της Κυριακής να περπατήσει στους δρόμους της Λάρισας και να συνομιλήσει με νέους  της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ στις επαφές που θα έχει θα αναπτύξει τους τρεις πυλώνες του σχεδίου του κόμματός του. Πρώτος, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής, δεύτερος, η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας και τρίτος, η χρηματοδοτική στήριξη του αγροτικού τομέα μέσα από τα διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων δανειοδότησης.
 


σχετικα αρθρα