current views are: 9

24 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση10:16

Β. Κικίλιας: Ο Αλ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει την Ελλάδα με βαριά λιτότητα για 37 χρόνια

«Καρφιά» Β. Κικίλια στην κυβέρνηση μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα «Ειδήσεις»

Δημοσίευση 10:16’

«Καρφιά» Β. Κικίλια στην κυβέρνηση μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα «Ειδήσεις»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή για να απολογηθεί για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην οικονομία και κυρίως στην κοινωνία και για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα “Ειδήσεις”.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών υπογραμμίζει πως «όσο παραμένουν στην εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και όσο είναι πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν θα υπάρχει καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα, αλλά ο λογαριασμός για τους ‘Ελληνες πολίτες θα μεγαλώνει».

Ασκεί δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την υπογραφή του 4ου Μνημονίου, σημειώνοντας πως «έχει δεσμεύσει την Ελλάδα με βαριά λιτότητα για 37 χρόνια», συμπληρώνοντας ότι με την παρωχημένη πολιτική της υπερφορολόγησης δυσχεραίνει αφάνταστα η προσέλκυση επενδύσεων».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσει για τη χώρα την καλύτερη ρύθμιση του χρέους, όπως έχουν δεσμευτεί οι εταίροι από το 2012, με στόχο η βιωσιμότητά του να εξυπηρετείται με πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για μείωση φορολογίας, νέες θέσεις εργασίας και στήριξη των αδυνάμων», τονίζει ο κ. Κικίλιας, αναφορικά με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το χρέος.

Τέλος, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση “εκτεθειμένη” για το ζήτημα των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, λέγοντας ότι «στα εύλογα ερωτήματα που κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε, δεν δίνει απαντήσεις».


σχετικα αρθρα