current views are: 9

24 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση19:00

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ξεκάθαρη προγραμματική πρόταση στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ.

Στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Δημοσίευση 19:00’

Στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον Real fm και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο συνέδριο Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

«Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, θα υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική και προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης. Την πολιτική  πρότασή μας, την θέση μας για τις συμμαχίες, για το πώς οριοθετούμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Προγραμματική πρόταση με σχέδιο σε κάθε τομέα πολιτικής», εκτίμησε ο κ. Θεοχαρόπουλος και συνέχισε: «Ταυτοχρόνως πρέπει να υπάρξουν υπερβάσεις όπως νέο σύμβολο, νέο όργανο. Κυρίως όμως ένας ξεκάθαρος οδικός άξονας ο οποίος θα οδηγεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο σε ένα νέο ενιαίο κόμμα. Η πρόσκληση μας θα είναι προς όλους τους σοσιαλδημοκράτες, μεταρρυθμιστές, κεντρώους, κεντροαριστερούς, για μια διαδικασία ιδρυτικού συνεδρίου  και εκλογής επικεφαλής από τη βάση». 

«Θέση δική μου είναι ότι μετά τον Ιούνιο πρέπει να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα προς ένα ενιαίο κόμμα και όχι ξανά πολυκομματικό – ομοσπονδιακό φορέα. Αυτό ζητά η κοινωνία, με υπερβάσεις από όλους μας, και κυρίως με έναν σύγχρονο πολιτικό λόγο, μακριά από λαϊκισμούς και στερεότυπα του παρελθόντος».

Η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε στο Eurogroup

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε: «Η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε στο Eurogroup. Έχασε η χώρα στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, 3,5 % για 5 χρόνια και 2% μέχρι το 2060 σημαίνει μόνιμη λιτότητα, δεν πήρε την αναδιάρθρωση του χρέους και δεν μπήκαμε στην ποσοτική χαλάρωση. Το μόνο που πήρε ήταν η δόση, που έπρεπε να την πάρουμε εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα για την πάρει ψήφισε και επιπλέον μέτρα, τα οποία δεν ήταν στο 3ο Μνημόνιο».

«Με αυτή την πολιτική, με αυτή τη διαπραγμάτευση, δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση. Σύντομα – μετά τις γερμανικές εκλογές – θα έρθει μεγαλύτερη ανασφάλεια στη χώρα μας, γιατί έχουμε απέναντι και τις εμμονές του Σόιμπλε και ενός συντηρητικού κύκλου εντός της Ε.Ε. και ταυτόχρονα το ΔΝΤ, δεν βοηθάει πολλές φορές στην επίλυση των ζητημάτων. Απέναντί τους, όμως έχουμε μια αναποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία δεν προωθεί εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις σε κανένα τομέα πολιτικής στη χώρα», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής» εκτίμησε «νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, νέο υγιές παραγωγικό μοντέλο και όχι ξανά ένα στρεβλό μοντέλο του παρελθόντος, που μας οδήγησε στην κρίση και στα δίδυμα ελλείμματα, ιδίως την περίοδο 2007-2009».


σχετικα αρθρα