ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης στο «Ακραίως» για τον Π. Καμμένο: Νομικά απαγορεύεται η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2017, 12:17 / Ανανεώθηκε 26 Ιουνίου 2017, 15:13
Μ. Βορίδης στο «Ακραίως» για τον Π. Καμμένο: Νομικά απαγορεύεται η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη
Facebook Twitter Whatsapp

Στο «κόκκινο» είναι η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με αφορμή το ζήτημα του Πάνου Καμμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο «κόκκινο» είναι η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με αφορμή το ζήτημα του Πάνου Καμμένου και τις συνομιλίες με τον έγκλειστο στις φυλακές, Μάκη Γιαννουσάκη. Ο Μάκης Βορίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα, μιλώντας στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους, Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο.  

Ερωτηθείς σχετικά με το αν επιτρέπεται, νομικά, υπουργός να μιλάει με ένα ισοβίτη, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Να τον παίρνει να του πει χρόνια πολλά, επιτρέπεται. Να τον πάρει να του πει, ότι έχει προβλήματα με την υγεία του, επιτρέπεται».

«Νομικά απαγορεύεται η οποιαδήποτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Βορίδης. «Εάν έχω συνομιλήσει 12 φορές και έχει πάρει ο υπουργός τέσσερις φορές τον ισοβίτη; Εάν έχει στείλει ένα μήνυμα ο ισοβίτης και του λέει “πότε θα έρθει; Και μετά από 20 λεπτά εμφανίζεται η Εισαγγελέας Εφετών στη φυλακή; τότε απαγορεύεται».

«Ούτε η ανταλλαγή τηλεφωνημάτων είναι εικασίες, γιατί δημοσιεύθηκαν οι συνομιλίες, ούτε το μήνυμα είναι εικασίες γιατί δημοσιεύθηκε το μήνυμα», τόνισε ο κ. Βορίδης.  «Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του κ. Καμμένου. Εγώ τα έκανα όλα αυτά. Αλλά τα έκανα για να πει την αλήθεια», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης: «Εμείς (σ.σ ΝΔ) δεν έχουμε καμία πληροφορία, η οποιαδήποτε άλλη πηγή, πλην όσων δημοσιεύονται. Διαβάζουμε εφημερίδες τίποτα περισσότερο». 

«Εκείνο το οποίο μου προκύπτει από την ανάγνωση των εφημερίδων είναι μία επίσκεψη της κ. Τζίβα στις φυλακές για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης μου προκύπτει από την ανάγνωση των εφημερίδων ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ανακρίτρια και εκκρεμεί η υπόθεση στην ανακρίτρια. Άρα αν αυτά τα δύο ισχύουν, μου δημιουργείτε η απόρροια: Πώς επιλαμβάνεται η κα Εισαγγελεύς, υποθέσεως που είναι ήδη χρεωμένη σε άλλο δικαστικό λειτουργό; Αυτό μου μένει εμένα σας απόρροια», επεσήμανε.

«Όλα θα τα δεχόμουν και θα τα αντιμετώπιζα με διαφορετική οπτική εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση η πολιτική. Όταν υπάρχει παρέμβαση πολιτική, υπάρχουν συνομιλίες που δείχνουν την πολιτική σκευωρία, της οποίας ενεργούμενο είναι ο ανακριτικός υπάλληλος, τότε τις δικονομικές παρατυπίες, τις αθροίζω και είμαι πολύ πιο καχύποπτος», τόνισε.  

Οι διάλογοι

Ο κ. Βορίδης αναφέρεται σε διαλόγους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη:  «Δημοσιεύονται διάλογοι του ισοβίτη, με τον φερόμενο ως ανακριτικό υπάλληλο (λιμενικό), όπου πλέον ο λιμενικός του λέει του καταδικασμένου ισοβίτη που θέλει να σπάσει την ποινή των ισοβίων: ”Ξέρεις, πρέπει να κάνει έναν εχθρό. Τον Μαρινάκη… Μα είναι αθώος. Μου ζητάνε (λέει ο ισοβίτης και ακούγεται σε ηχητικό, αναφέρει ο κ. Βορίδης)... Όταν μου ζητάνε ο Καμμένος, να μιλήσω για τον Μαρινάκη, δεν με ρώτησε ποτέ αν είναι αθώος. (Του απαντά ο άλλος) Ναι. Εν συνεχεία λέει, «Μα γιατί τον Μαρινάκη; Είσαι πιόνι σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Αν πεις ότι ο Μαρινάκης έχει σχέση με τα ναρκωτικά, τότε 10 χρόνια θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, του λέει ο λιμενικός» και προσθέτει «Γιατί θα τον συνδέσουν με τον Μητσοτάκη».