current views are: 10

26 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση15:01

Στη Βουλή διαβιβάζεται ο φάκελος με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη

Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών  από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο φάκελος με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη

Δημοσίευση 15:01’

Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών  από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο φάκελος με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη

Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών  από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο φάκελος με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη, καταγγελίες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση που ερευνά πλέον η Δικαιοσύνη.

Παράλληλα οι αρμόδιες δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα  η  Εισαγγελία Εφετών Πειραιά διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών του Πειραιά ο  Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Νoor 1 ,προκειμένου να ελεγχθούν δικαστικά τα όσα έχει δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη δικαιοσύνη καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να  στοχοποιήσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.  .

Σε ό,τι αφορά τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή, η σχετική διαδικασία κινείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την επί της ουσίας  έρευνα, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, ενώ επιβάλλει την άμεση ( αμελητί) διαβίβαση όλων των στοιχείων στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο  φάκελος που θα σταλεί  στη Βουλή  θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς όμως να γίνεται ρητή ονομαστική αναφορά σε κανένα από αυτά .

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για την εισαγγελέα Πειραιά  που σύμφωνα με τις καταθέσεις Γιαννουσάκη  τον επισκέφθηκε βραδινές ώρες μέσα στη φυλακή, επίσης διενεργείται έρευνα.


σχετικα αρθρα