current views are: 7

27 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση04:17

Οι προβλέψεις της ΝΔ για το καλοκαίρι και τα βήματα του Κ. Μητσοτάκη

Θερμό και πολιτικά, καλοκαίρι βλέπουν στη ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι τα προβλήματα που σωρεύονται στην αυλή του Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευση 04:17’

Θερμό και πολιτικά, καλοκαίρι βλέπουν στη ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι τα προβλήματα που σωρεύονται στην αυλή του Αλέξη Τσίπρα

Θερμό και πολιτικά, καλοκαίρι βλέπουν στη ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι τα προβλήματα που σωρεύονται στην αυλή του Αλέξη Τσίπρα, είναι πολλά και άλυτα. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι δεν είναι μόνο η οικονομία και η υπερφορολόγηση που θα φέρουν την κυβέρνηση μπροστά σε αδιέξοδο, αλλά κυρίως τα ζητήματα καθημερινότητας και ηθικής τάξεως που δεν ανέχονται πλέον οι πολίτες.
 
Αιχμή της αντιπολιτευτικής επίθεσης που θα εξαπολύσει η ΝΔ, είναι το θέμα Καμμένου, με τα γαλάζια στελέχη να λένε ότι η χθεσινή παρουσία του στη Βουλή τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο, καθώς δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε η αντιπολίτευση. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να επαναφέρουν τα εξής ερωτήματα βάζοντας και τον πρωθυπουργό και στο κάδρο:
 
Αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε για τις 12 επικοινωνίες που είχε ο υπουργός Άμυνας με τον ισοβίτη, καταδικασμένο για ναρκωτικά, αν ο κ. Καμμένος γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση και με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών. Όπως τόνιζαν στο Newpost.gr, γαλάζια στελέχη, «ο ΣΥΡΙΖΑ “πληρώνει” τον Καμμένο», γεγονός που αποτυπώνεται και στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
 
Ενδεικτική είναι η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η ΝΔ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανοίγει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ από τις 16 στις 18 ποσοστιαίες μονάδες, αυξάνοντας το ποσοστό της από το 32,5% στο 33%, την ώρα που το κόμμα του κ. Τσίπρα πέφτει από το 16,5% στο 15% και οι ΑΝΕΛ έχουν κολλήσει στο 2%.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως έπραξε χθες με το θέμα των απορριμμάτων και των συμβασιούχων στους Δήμους, παρουσιάζοντας 4 προτάσεις ως λύση για τον πρόβλημα, ενώ οι αρμόδιοι τομεάρχες, Μάκης Βορίδης και Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεταν στη Βουλή τροπολογία για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται μέχρι της 7 Ιουνίου, στους συμβασιούχους.
 
Παράλληλα βήμα-βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει και το στίγμα της τακτικής που θα εφαρμόσει μετά τις εκλογές. Σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια του Σχεδίου Μάρσαλ, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, τόνισε πως «η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο από τη συμμετοχή στον κόσμο εταίρων μας και των συμμάχων μας, και όχι μέσα από την απομόνωση».
 
Στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα ακολουθήσει, σημείωσε πως «θα πρέπει να υπάρχει μια κοινωνία αποφασισμένη να αλλάξει σελίδα», ενώ δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και προς το εξωτερικό: «η όποια παρέμβαση δεν πρέπει να είναι τιμωρητική ή να εμπεριέχει το στοιχείο της επιτροπείας», είπε.
 
 


σχετικα αρθρα