current views are: 5

27 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση11:11

Γ. Κατρούγκαλος: Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε τον μνημονιακό κανόνα στις προσλήψεις

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους στους δήμους, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος

Δημοσίευση 11:11’

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους στους δήμους, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους στους δήμους, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ όπως αποκάλυψε η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει τον μνημονιακό κανόνα ένας  προς τέσσερις. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κατρούγκαλος, «Δια του υπουργού Εσωτερικών προσπαθούμε να πείσουμε τους εταίρους ότι οι προσλήψεις που γίνονται από ανταποδοτικούς πόρους εξαιρούνται από τον κανονισμό προσλήψεων του μνημονίου» ανέφερε.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι με την αλλαγές που θα γίνουν στην τροπολογία Σκουρλέτη για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ οι σημερινοί εργαζόμενοι θα έχουν σχετικό προβάδισμα έναντι των νέων υποψηφίων στο διαγωνισμό πρόσληψης του ΑΣΕΠ, καθώς θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως, ότι η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου δεν είναι εφικτή.

«Οι μικρές συντάξεις έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από το νέο σύστημα»

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, παραδέχθηκε ότι «δεν μπορέσαμε να αποκρούσουμε τον πολιτικό εκβιασμό, αλλά τον εξουδετερώσαμε αποδεχόμενοι παράλογα μέτρα που ισοσκελίζονται με αντίμετρα».

«Οι μικρές συντάξεις έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από το νέο σύστημα από ό,τι στο προηγούμενο είναι αναδιανεμητική εις βάρος των ανώτερων στρωμάτων» επέμεινε ο υπουργός.

«Η επικοινωνία των κρατούμενων είναι ελεύθερη»

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, και τις επικοινωνίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «η επικοινωνία των κρατουμένων είναι ελεύθερη δεν είναι κάτι αντισυνταγματικό, και έχουν την υποχρέωση να αναφέρουν στη Δικαιοσύνη οποιαδήποτε πράξη υποπέσει στην αντίληψή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, ο κ. Καμμένος διαβίβασε αμελλητί το περιεχόμενο των συζητήσεων. «Γιατί δεν είναι θεμιτή η τηλεφωνική επικοινωνία με οποιονδήποτε; Είναι υποχρέωση μας να παίρνουμε πληροφορίες από οποιονδήποτε… Δεν θα μάθουμε τα χρήσιμα νέα από αγγέλους». 


σχετικα αρθρα