Ιδιαίτερα επικριτικός για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τόσο όσον αφορά το θέμα των σκουπιδιών, όσο και στην στήριξη που παρέχει  στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετικά με τις συνομιλίες του με ισοβίτη κρατούμενο, ήταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Γιάννης Μανιάτης σε σημερινές του δηλώσεις. 

Συγκεκριμένα ο κ. Μανιάτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε μεταξύ άλλων:" Συνεχίζεται το θέατρο παραλόγου. Ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ψέματα και τις συνέπειες τις πληρώνει η κοινωνία.Η ζωή σε τιμωρεί σκληρά όταν δεν λες την αλήθεια. Οι συνδικαλιστές πείστηκαν με τα ψέματα και τώρα είναι αγανακτισμένοι.Καταθέτει ο κ.Σκουρλέτης χθες βράδυ τροπολογία για την ΠΟΕ-ΟΤΑ και σήμερα ο πρωθυπουργός συναντάται με συνδικαλιστές. Για να κάνει αυτός τον καλό; Γι’ άλλη μια φορά με τυχοδιωκτικό τρόπο χειρίστηκε η κυβέρνηση το ζήτημα των συμβασιούχων.Η τροπολογία Σκουρλέτη προσπαθεί να λύσει ένα θέμα για 2.500 συμβασιούχους και όχι για το σύνολο των 10.000.Δεν υπάρχει ούτε νεύμα της κυβέρνησης προς δημάρχους ώστε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δώσουν λύσεις.Επαναλαμβάνεται η υποκριτική συζήτηση περί συμμετοχής ή μη ιδιωτών στην αποκομιδή, ενώ οι περισσότεροι δήμοι χρησιμοποιούν ιδιώτες.Το παράλληλο “Συριζανέλικο” σύμπαν λέει ότι μπορεί να λες ό,τι θες και το αντίθετό του την ίδια στιγμή, και μετά να νομίζεις ότι ταΐζεις σανό τον κόσμο"

Όσον αφορά το θέμα που έχει ανακύψει με τον υπουργό Έθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας , Περιβάλλοντος και Υποδομών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μανιάτης υπογράμμισε:" Βαθύτατα ανήθικη και παράνομη η συνομιλία υπουργού με έναν ισοβίτη για υπόθεση ποινικού χαρακτήρα. Και η κυβέρνηση στηρίζει! Ο Τσίπρας είναι Ιανός που είναι ίδιος με τον Καμμένο και τον Πολάκη"