ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Κέλλας: Υπόλογος ο κ. Ζουράρις για το «κλείσιμο» του Ελληνικού Λυκείου στο Μόναχο

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2017, 18:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 18:18
Χρ. Κέλλας: Υπόλογος ο κ. Ζουράρις για το «κλείσιμο» του Ελληνικού Λυκείου στο Μόναχο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για τη στέγαση του ελληνικού λυκείου Μονάχου και τις σχετικές δηλώσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για τη στέγαση του ελληνικού λυκείου Μονάχου και τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ζουράρι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Για μια φορά ακόμη οι ελληνικές οικογένειες του Μονάχου βρίσκονται σε απόγνωση, ως συνέπεια της αναστάτωσης που έχει προκληθεί από την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα της μεταστέγασης του ελληνικού λυκείου της πόλης.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, πιστός στο δόγμα “ποιος ζει ποιος πεθαίνει”, αντί, συναισθανόμενος την ευθύνη της θέσης του, να αναζητήσει λύσεις για τα θέματα της εκπαίδευσης των Ελλήνων μαθητών του Μονάχου, “κουκουλώνει” το πρόβλημα μεταθέτοντας την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
Όμως, αυτή τη φορά δεν υπάρχει καν το άλλοθι της άγνοιας. Τόσο οι σύλλογοι γονέων του Μονάχου όσο και εμείς, ως τομέας Παιδείας, με ερώτησή μας από τον Νοέμβριο του 2016, τον είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα. Γνώριζε ότι έπρεπε να κινηθεί γρήγορα για την ανανέωση των συμβάσεων ενοικίασης των σχολικών διδακτηρίων. Γνώριζε ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο οι εκατοντάδες μαθητές του λυκείου “να βρεθούν στο δρόμο”, αλλά δεν έκανε τίποτε για να το αντιμετωπίσει.
 
Προτρέπουμε τον κ. Ζουράρι, να αφήσει τα προσχήματα και τις μεγαλοστομίες και να αναλάβει, επιτέλους, την πολιτική και διοικητική του ευθύνη στα καίρια ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας ότι η ελληνική παιδεία για τη διασπορά αποτελεί αποστολή μείζονος εθνικής σημασίας
» κατέληξε ο κ. Κέλλας.