current views are: 8

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση13:02

«Όχι» από Ν. Φίλη στην κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή

Δημοσίευση 13:02’

Συνέχεια στο εσωκομματικό αντάρτικο έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του έβαλε το ζήτημα της ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή, εκφράζοντας ενστάσεις.

Η τοποθέτηση του κ. Φίλη ήρθε κατά τη διάρκεια της ακρόασης στη Βουλή του νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του πράσινου ταμείου Γιώργου Πατρικίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης παρατήρησε πως ο κ. Πατρίκιος, «έχει μια κακοτυχία» ότι «είμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι αξίες προστασίας του Περιβάλλοντος κάμπτονται, δυστυχώς, μπροστά σε άλλες αξίες που θεωρούνται υπέρτερες, αυτές της αλματώδους οικονομικής μεγέθυνσης και της προσέλκυσης επενδύσεων».

Επίσης, τον κάλεσε να απαντήσει αν είναι συμβατές με την περιβαλλοντική προστασία «επενδύσεις που ακούμε αυτή την περίοδο και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό, επηρεάζουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, γύρω από το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού και της ανάπλασης στο πάρκο Γουδή, ρώτησε αν το Πράσινο Ταμείο έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στον διάλογο πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι πάγια αρχή και των κινημάτων των πολιτών και άλλων φορέων η ανάγκη αναβάθμισης του Πάρκου Γουδή και όχι η έστω μερική οικοπεδοποίησή του».

Από την πλευρά του ο κ. Πατρίκιος εξέφρασε τη άποψη ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, για το πάρκο Γουδή, να θωρακισθεί το ΠΔ για τον Υμηττό με τη θεσμοθέτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να θεσμοθετηθεί το σχέδιο γενικής διάταξης για το Γουδή.


σχετικα αρθρα