current views are: 2

29 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση10:32

Β. Κικίλιας: Το χάος με τα σκουπίδια είναι αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, σε σχέση με το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμάτων παραμένει εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Δημοσίευση 10:32’
αρθρο-newpost

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, σε σχέση με το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμάτων παραμένει εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση, σε σχέση με το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμάτων παραμένει εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο ”το χάος που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα με τους χιλιαδες τονους σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Η κυβέρνηση εγκλώβισε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά κάποιοι άλλοι πάντα φταίνε”. 

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ”η ΝΔ εχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα. Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Προέχει η δημόσια υγεία. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη”. 

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παρουσίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή για να απαντήσει για τις συνομιλίες με τον Ευθ. Γιαννουσάκη: ”Προχθες ο Π. Καμμένος δεν απάντησε σε κανένα απο τα κρίσιμα ερωτήματα. Σήμερα η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης: Πρώτον γιατί ο Π. Καμμενος μίλησε 12 φορές με τον κατάδικο. Πως εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών επικοινωνίας του κ. Καμμένου με τον ισοβιτη;Γιατί ακόμα δεν εχει διαταχθεί έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο;

Όπως αποκάλυψε, επίσης, ο κ. Κικίλιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο συνέδριο της ΔΗΣΥ.

Σε σχέση με το ζήτημα των τηλεφ. επικοινωνιών του κ. Καμμένου με τον Ευθ. Γιαννουσάκη ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε, επίσης, ότι ”ο κ. Τζανακόπουλος ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει αν γνωριζε ή όχι ο κ.Τσίπρας τις επικοινωνίες. Σε ό,τι έχει να κάνει αμιγώς με το ποινικό της δικαιοσύνης, η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της κ θα είναι σεβαστή από όλους. Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό.  Όσο δεν παίρνουμε πειστικές απαντησεις θα επιμένουμε στο θέμα. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σε σχέση με μια πιθανή πολιτική επιστράτευση για την αποκομιδή των απορριμάτων επισήμανε ”Με νόμο Κατρουγκαλου αυτή η απόφαση ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό. Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του”. 

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η ΔΑΚΕ ενεπλάκη στην μη επίλυση του ζητήματος απάντησε ” Η ΔΑΚΕ είναι δύο στους 11. Πώς μπορουν να επηρεάσουν οι δύο στους έντεκα; Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά. Η θέση της ΝΔ ειναι ξεκάθαρη. Να δοθούν τα δεδουλευμένα, Καμία μονιμοποίηση και νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια εκτιμώντας ότι ”είναι πολιτική αποφαση η απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών. Η ΝΔ δεν εχει καμία εμπιστοσυνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της ασφαλειας. Ο κ. Τόσκας ντε φακτο αποδέχθηκε το ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Ζητήσαμε την παραίτηση Τοσκα γιατί αποδέχθηκε το ό,τι υπάρχουν αβατα στη χώρα”.

 

 


σχετικα αρθρα