current views are: 12

29 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση10:57

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Ξανθός… «γκριζάρισε» και η ΝΔ φυγομαχεί

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στην Επίκαιρη Ερώτηση για τζαμπατζήδες πρωθυπουργούς,υπουργούς, Δικαστές, κλπ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στην Επίκαιρη Ερώτηση για τζαμπατζήδες πρωθυπουργούς,υπουργούς, Δικαστές, κλπ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Με αφορμή την απάντηση  του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στην Επίκαιρη Ερώτηση του για τους τζαμπατζήδες πρωθυπουργούς, υπουργούς  Δικαστές  κλπ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και την «στρουθοκαμηλική» τακτική της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε στο Newpost.gr.
Μεταξύ άλλων, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής είπε:

«Μια «απρόοπτη» εξέλιξη είχε η προχθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία, που έδωσε την ευκαιρία στους βουλευτές του Μητσοτάκη να «επενδύσουν» σ’ αυτήν, για να βγάλουν -άσχετα αν είναι μάταιη η προσπάθειά τους- από την δυσχερή θέση διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ και μαζί και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός  Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε μένα από τα υπουργικά έδρανα υποστήριξε ότι δεν τεκμαίρεται δημόσια ζημιά από το «Ερρίκος Ντυνάν» διότι ουδέποτε επιχορηγήθηκε από το Κράτος.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός προχώρησε σε μια ατυχέστατη και ανιστόρητη τοποθέτηση, γι’ αυτό και αργότερα, όταν κατάλαβε την γκάφα του, την «μάζεψε»… μερικώς, λέγοντας ότι με την ευρεία έννοια του όρου η μη πληρωμή των νοσηλειών από πρώην Πρωθυπουργούς και Υπουργούς που φθάνει τα 24 εκατομμύρια ευρώ οδήγησε στην τελική χρεοκοπία του Κοινοφελούς Ιδρύματος και άρα έχει προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο.

Έχει, λοιπόν, προκληθεί ζημιά και μάλιστα τεράστια! Υπάρχει μια διαδρομή κρατικού χρήματος που παρέβλεψε ο κ. Ξανθός. Το Κράτος επιχορηγούσε τον «Ερυθρό Σταυρό» και το Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) εκχωρούσε τα τεράστια αυτά ποσά στο «Ερρίκος Ντυνάν». Δηλαδή, χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και από κοντά την αμύθητη περιουσία τω κληροδοτημάτων του.

Τα σκάνδαλα δεν είχαν ως φανερό πρωταγωνιστή μόνο τον προφυλακισμένο Πρόεδρο του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη. Είχαν και συνεργούς διάσημα, υπεράνω υποψίας, μέλη της πολιτικής ελίτ του τόπου. Σε αντίθεση με τους σκοπούς του, το «Ερρίκος Ντυνάν» είχε μετατραπεί σ’ ένα πολυτελέστατο «ξενοδοχείο» υγείας, όχι για φτωχούς και για άπορους όπως έπρεπε, αλλά μόνο για πλούσιους. Του οποίου γνώρισαν τις τζαμπέ – δωρεάν ανέσεις εκατοντάδες ή και χιλιάδες «εντιμότατων» και «ευυπόληπτων» μελών της ΕΛΙΤ μεταξύ αυτών και μέλη των οικογενειών Σημίτη , Μητσοτάκη, Γεννηματά, Μπακογιάννη, Μολυβιάτη, Γείτονα, Καψή,  Κυπραίου, όπως επίσης μανάδες και πεθερές πολιτικών, ανώτατοι δικαστικοί, δημοσιογράφοι, σύζυγοι, παιδιά και… λοιποί συγγενείς, χωρίς να πληρώνουν «μία». Ταυτόχρονα από τα χρήματα με τα οποία επιχορηγούσε το Κράτος τον Ε.Ε.Σ. και διοχετεύονταν στο «Ερρίκος Ντυνάν», σιτίζονταν κηφήνες του ρουσφετιού, που δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο νοσοκομείο (δείτε, ως πιο κραυγαλέα, την περίπτωση του συζύγου της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά).

Μετά ταύτα, ας μην σπεύδουν οι χωμένοι μέχρι τα αυτιά  να… πανηγυρίζουν.  Ούτε να λακίζουν  από την Εξεταστική Επιτροπή, επικαλούμενοι την αρχική τοποθέτηση του Υπουργού, που άλλωστε, αργότερα την «τροποποίησε» και την έφερε στα πρέποντα μέτρα της ευρείας έννοιάς της. Υπάρχουν μεγαλοστελέχη και συγγενείς τους που νοσηλεύτηκαν και… ξέχασαν να πληρώσουν τα νοσήλια. Άφησαν το λογαριασμό στα κορόιδα, τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες…»

Ακολούθως, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, έφερε ως παράδειγμα τη συνέπεια του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, λέγοντας:

Ο τόπος έχει ανάγκη το ήθος του Καραμανλή, που πλήρωσε αμέσως τα νοσήλια της μητέρας του

«Θέλω να επισημάνω ότι Κώστας Καραμανλής κατέβαλε στο «Ερρίκος Ντυνάν» τα νοσήλια της αείμνηστης μητέρας του Αλίκης στο ακέραιο.
Ας με συγχωρήσει ο πρώην Πρωθυπουργός του ήθους, της εντιμότητας, του μέτρου, της σωφροσύνης, της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας που κάνω μνεία της εκπληρωθείσας υποχρέωσής του.

Ασφαλώς, στην περίπτωσή του δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι το διαφορετικό, ενώ σπεύδω να διευκρινίσω ότι δεν κάνω την αναφορά στην εξόφληση των νοσήλιων για να του πούμε «μπράβο». Άλλωστε, είμαι βέβαιος ότι θα θυμώσει που αναφέρομαι σε οικογενειακή του υπόθεση, για την οποία έπραξε το αυτονόητο, με αθόρυβο, διακριτικό και πρέποντα τρόπο.

Επικαλούμαι, όμως, την περίπτωση Καραμανλή γιατί οφείλουμε, ως Έλληνες πολίτες, να την «τρίψουμε στα μούτρα» κάποιων μεγαλόσχημων μιας παρηκμασμένης –και με ελαστική συνείδηση- πολιτικής ελίτ, που τύγχανε της φροντίδας του «Ερρίκος Ντυνάν» και έπαιρνε εξιτήριο… νύχτα, για να μην πληρώσει την επόμενη μέρα τα νοσήλια!

Χρειάζεται η επίκληση τέτοιων αντιδιαστολών γιατί είναι αναγκαίο, περισσότερο παρά ποτέ στις μέρες μας, να αντιληφθούμε ότι η φαυλότητα, η προκλητικότητα και η αμετροέπεια των ανήθικων, οδήγησαν τη χώρα μας στα βράχια.

Γι΄ αυτό, λοιπόν, ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά αντί να μας «βγάζουν γλώσσα», ας περάσουν πρώτα από το ταμείο, όπως έκανε ο αξιοπρεπής Καραμανλής.
Εν τέλει θέλω να τονίσω ότι αξίζει ν΄αγωνίζομαι μαζί με τους απλούς και ανιδιοτελείς συμπατριώτες, ώστε το ήθος του Κώστα Καραμανλή ν’ αποτελέσει το ήθος της νέας Ελλάδας. Το(ν) περιμένουμε!
» κατέληξε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος


σχετικα αρθρα