Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις στέλνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με συνέντευξή του στη «Realnews» προειδοποιώντας πολίτες και πολιτικούς αντιπάλους με τη φράση «προσέξτε γιατί αλλιώς θα φύγουμε», με αφορμή τις επιθέσεις σε βάρος βουλευτών, τις «μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές» και τον «καταγγελτικό αντιπολιτευτικό λόγο». «Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και όρια» επισημαίνει και συνεχίζει: «ορισμένοι μας κάνουν να φλερτάρουμε με διάφορες σκέψεις». Ο υπουργός Υγείας, παρομοίασε τα κυβερνητικά στελέχη με «ανθρώπους στον λάκκο με τα λιοντάρια», με τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάθονται από πάνω και κάνουν συστάσεις.

«Δεν μπορώ να να ανεχτώ ως εθνική στάση ή ως λογική πολιτική συμπεριφορά να είμαστε π.χ. δέκα άνθρωποι στο λάκκο με τα λιοντάρια και να είναι πάνω από το λάκκο-δηλαδή, όχι μέσα, αλλά γύρω γύρω από αυτόν-διάφοροι άλλοι πολιτικοί από τον δικό μας χώρο, από τη μείζονα αντιπολίτευση κατά κύριο λόγο, από την Αριστερά κατά κυριότατο λόγο, και με σηκωμένο δάχτυλο να μας λένε πως να παλέψουμε με τα λιοντάρια, και ότι αυτοί, αν ήταν μέσα, θα τα κατάφερναν καλύτερα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος συνεχίζει λέγοντας ότι «το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να τους πούμε: "Για ελάτε κάτω κι εσείς. Για κατεβείτε κι εσείς στον τόπο της δυσκολίας, να δούμε πώς θα τα καταφέρετε με τρόπο εμπράγματο"».

«Όταν έχουμε ειδικά ορισμένες μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές, με αδυσώπητη και εκ του ασφαλούς κριτική, όταν προπηλακιζόμαστε, όταν ο αντιπολιτευτικός πολιτικός λόγος είναι καταγγελτικός και εύκολος, τότε ξέρετε τι έρχεται αυθόρμητα; Να φύγουμε, να έρθουν να τα κάνουν κάποιοι άλλοι... Να δούμε αν θα τα κάνουν καλύτερα. Και θέλω να ξέρω, αν φύγουμε εμείς σήμερα, αν κάναμε ό,τι έκανε η ΝΔ το 2009, ο κόσμος, οι πολίτες που σήμερα διαμαρτύρονται θα ένιωθαν απόγνωση ή όχι. Καλά είναι λοιπόν να παίζουμε, αλλά να δούμε ότι το παιχνίδι έχει πολλούς που μπορούν και αυτοί να γίνουν παίκτες».

Ο υπουργός Υγείας τονίζει, επίσης ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί. «Δεν λέω ότι είμαστε αλάνθαστοι ή σοφοί. Λέω όμως ότι το παλεύουμε» επισημαίνει, καταλήγοντας: «Η συναίσθηση της εθνικής ευθύνης μάς κρατά στο τιμόνι. Αλλο, όμως, είμαστε υπεύθυνοι κι άλλο είμαστε ανόητοι. Έχει μεγάλη διαφορά».Σχετικό θέμα: Κριτική Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ