ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές: Δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2017, 19:05 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2017, 19:18
Κ. Μητσοτάκης σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές: Δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ με φοιτητές του  προγράμματος «College Student Foreign Policy Study trip» του Ιδρύματος American Hellenic Institute

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην  πρόθεση της ΝΔ να δώσει στους Έλληνες του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου στη χώρα μας, τη δυνατότητα  να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ελληνοαμερικανούς φοιτητές.

Οι 10 φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα «College Student Foreign Policy Study trip» του Ιδρύματος American Hellenic Institute.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης την κρισιμότητα του ρόλου των ομογενών φοιτητών στην κατανόηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, από τους συμπατριώτες τους στις ΗΠΑ. Ανέδειξε τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης σε ένα ταραχώδες περιβάλλον. Πρόσθεσε, ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδίως ως προς την Τουρκία και το Κυπριακό, το μέτωπο της ελληνικής πλευράς είναι ενιαίο.

Τέλος, μιλώντας με ιδιαίτερα προσωπικό τόνο στους φοιτητές, τους προέτρεψε να μελετούν την Ελλάδα με το εθνικό πρίσμα και όχι με τις κομματικές αποχρώσεις. Στόχος είναι να τα πάει καλά η πατρίδα και να προοδεύσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.