Ως ''εξωφρενικό'' χαρακτήρισε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο ''Ακραίως'' και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ το γεγονός το ό,τι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θέλει να θεσπίσει νόμο για την ιδιωτική διαφήμιση στα κανάλια.

Σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου ''Αυτό που προτείνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είναι ότι δημοπρατεί και ρυθμίζει την ιδιωτική διαφήμιση. Είναι εξωφρενικό. Είναι εντεταλμένος να υλοποιήσει ένα καθεστωτικού τύπου σχέδιο καθοδήγησης της ενημέρωσης. Δεν απέδωσε αυτό με τα κανάλια και τώρα εφεύρισκει άλλους τρόπους να ελέγξει την ενημέρωση. ¨Ενας από αυτούς είναι ο έλεγχος ης ιδιωτικής διαφήμισης και αυτό θα έχει σοβαρά θέματα συνταγματικότητας''.

Όπως πρόσθεσε, πάνω σε αυτό ''Θα υπάρχουν προσφυγές στη δικαιοσύνη. Σε κανένα κράτος δεν υπάρχει έλεγχος της ιδιωτικής διαφήμισης. Οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό. Άλλο ρύθμιση της κατάστασης και άλλο αυτό το πράγμα που γίνεται''.

Η κ. Ασημακοπούλου σχολίασε και την απόφαση για τις επτά τηλεοπτικές άδειες: ''To EΣΡ ως το αρμόδιο αποφάσισε με βάση τις εισηγήσεις που δέχτηκε. Αυτό που έλεγε από την πρώτη στιγμή η ΝΔ έγινε. Είναι σεβαστή η απόφαση της αρμόδιας από το Σύνταγμα αρχής. Κοντός ψαλμός αλληλούια, θα δούμε αν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από το 7''.