current views are: 6

7 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση09:43

Δ. Τζανακόπουλος: Ανάκαμψη της οικονομίας και εμπέδωση της εμπιστοσύνης δείχνουν οι αγορές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε την εκτίμηση αυτή με βάση στοιχεία της Εργάνης

Δημοσίευση 09:43’

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε την εκτίμηση αυτή με βάση στοιχεία της Εργάνης

Την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στην πραγματική οικονομία δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εργάνη, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουμε θετικό ισοζύγιο 260.000 θέσεων εργασίας.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

«Φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη αρχίζει σιγά-σιγά να περνάει και στην πραγματική οικονομία. Σήμερα ανακοινώθηκε από την Εργάνη ότι εντός τους πρώτου εξαμήνου του 2017 έχουμε ένα θετικό ισοζύγιο στις θέσεις εργασίας κατά 260.000 και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι από το 2015 και μετά έχει αποκλιμακωθεί η ανεργία περίπου κατά 5 έως 5,5 μονάδες. Αυτά είναι νούμερα που δείχνουν μία δυναμική, μία τάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε: «Και αυτά τα νούμερα δεν έχουν έρθει από μόνα τους. Έχουν έρθει γιατί η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη και έχει ως στόχο, ακριβώς, η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα να περάσουν στην πραγματική οικονομία και σιγά-σιγά τα βήματα θα είναι όλο και πιο γρήγορα».

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και των αγορών στην ελληνική οικονομία, όπως προκύπτει από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. «Οι αγορές αυτήν τη στιγμή αισθάνονται πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτό αποδεικνύεται και από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, κανείς να είναι σοφός ή γνώστης της αγοράς χρήματος για να το εξακριβώσει αυτό. Όταν αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι έρχονται και βάζουν τα χρήματα τους στα ελληνικά ομόλογα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα εμπιστεύονται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Άρα, νομίζω ότι η 15η Ιουνίου ήταν ένα βήμα μπροστά, ένα θετικό ορόσημο και συνεχίζουμε στην κατεύθυνση, ώστε τον Αύγουστο του 2018 να μπορούμε να φύγουμε πια από το πρόγραμμα», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα