current views are: 15

12 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση09:05

Εξώδικο προς τον Νίκο Τόσκα απέστειλε ο Στάθης Παναγούλης

Εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στ. Παναγούλης.

Δημοσίευση 09:05’

Εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στ. Παναγούλης.

Εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στ. Παναγούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γ. Παπαχρήστου στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής είχε κάνει αίτημα για να του παραδοθούν από το υπουργείο οι φάκελοι που αφορούν τον ίδιο και τους αδελφούς του Αλέξανδρο και Γιώργο Παναγούλη, ο οποίος, μάλιστα και είναι αγνοούμενος αξιωματικός των ΟΥΚ από τον Νοέμβριο του 1967, όταν και επιβιβάστηκε σιδηροδέσμιος στο πλοίο «Αννα Μαρία» για τον Πειραιά, προκειμένου να περάσει από το χουντικό Εκτακτο Στρατοδικείο.

Ωστόσο, μόλις του παραδόθηκαν οι φάκελοι, ο βουλευτής βρέθηκε μπροστά σε μια έκπληξη, καθώς ήταν όλοι ελλειπείς, ενώ δεν του παραδόθηκε καθόλου ο φάκελος του Αλέξανδρου Παναγούλη, για τον οποίο του είπαν ότι θα του παραδοθεί τον… Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Στάθης Παναγούλης στο newpost.gr, από τον φάκελο για τον ίδιο, από τις 1200 σελίδες του παραδόθηκαν 500, από τον φάκελο της μητέρας του από τις 150 σελίδες του έδωσαν 50, ενώ από τον φάκελο του αδελφού του Γιώργου του παραδόθηκαν μόνο 10 σελίδες και όχι όλος ο φάκελος. 

Η αιτιολογία ήταν ότι ”πρόκειται για απόρρητα στοιχεία”. 

Για το λόγο αυτό ο Στ. Παναγούλης απέστειλε εξώδικο στον Ν. Τόσκα. 

Σύμφωνα με τον κ. Παναγούλη ”καλώ τον κ. Τόσκα μέσα σε 5 ημέρες να μου δώσει τους πλήρεις φακέλους που αφορούν εμένα και την οικογένειά μου. Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που άνοιξαν οι φάκελοι. Aκόμα και το Foreign Office και η CIA παρέχουν απόρρητα έγγραφα όταν περάσουν 20 χρόνια, στην Ελλάδα δεν τα δίνουμε; Βρίσκω αδικαιολόγητο αυτό που έγινε”

Μάλιστα, ο ίδιος αναρωτήθηκε ”να μας πει ο κ. Τόσκας γιατί δηλώνει στο βιογραφικό του ”αντιστασιακός”, ενώ μπήκε στη σχολή Ευελπίδων το 1971 επί Χούντας’‘.

Ο κ. Παναγούλης τόνισε στο newpost.gr ότι αν ο αναπληρωτής υπουργός τελικά δεν του παραδώσει τα υπόλοιπα στοιχεία, θα προχωρήσει σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και ίσως σε μήνυση και αγωγή.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το καθεστώς της πρόσβασης σε φακέλους που περιέχουν στοιχεία για πρόσωπα που είχαν σχέση με το κράτος από συγγενικά τους πρόσωπα ισχύει εδώ και κάποιους μήνες και γίνεται κατόπιν αίτησης.

Διαβάστε όλο το εξώδικο εδώ

 


σχετικα αρθρα