current views are: 12

17 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση04:30

Κυριάκος Μητσοτάκης – ηθικό πλεονέκτημα Αριστεράς: 1 – 0

Στο Κυπριακό Σύνταγμα, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, υπάρχουν τα αδικήματα «ηθικής αισχρότητας» για τα οποία μπορεί να ασκηθεί δίωξη ακόμη και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 04:30’

Στο Κυπριακό Σύνταγμα, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, υπάρχουν τα αδικήματα «ηθικής αισχρότητας» για τα οποία μπορεί να ασκηθεί δίωξη ακόμη και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο Κυπριακό Σύνταγμα, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, υπάρχουν τα αδικήματα «ηθικής αισχρότητας» για τα οποία μπορεί να ασκηθεί δίωξη ακόμη και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως σχολίαζε σε δηκτικό ύφος κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο newpost.gr, «στο ελληνικό Σύνταγμα δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα, καθώς δεν χρειαζόταν, αφού υπήρχε το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”». 

Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία από τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης που έχουν στα χέρια τους ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μακάριος Λαζαρίδης και τα υπόλοιπα στελέχη του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, η κυβέρνηση καταγράφει ιστορικά χαμηλά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία. Τα ποσοστά αυτά είναι τέτοια, που δεν είχε καταγράψει ποτέ κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα, είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν, είτε νωρίτερα από το 2009 και μάλιστα στο μισό της θητείας του. 

Ειδικά μετά το διορισμό της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, τις τελευταίες επιθέσεις στη Δικαιοσύνη από τα κυβερνητικά στελέχη, με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη (κατ΄ εντολή του κ. Τσίπρα λένε από τη ΝΔ), αλλά και τις παρεμβάσεις Καμμένου στην υπόθεση Γιαννουσάκη με τα ναρκωτικά, η πλειοψηφία των πολιτών (9 στους 10), λέει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο επικαλέστηκε για να ανέβει στην εξουσία. 

Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε κούφιο, όταν άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι υποθέσεις Καλογρίτσα, με τα βοσκοτόπια και τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, κατά τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και οι αποκαλύψεις για το ρόλο Σαββίδη με τις χαριστικές τροπολογίες για τα χρέη της ΣΕΚΑΠ. 

«Η σιωπή του κ. Τσίπρα και η κάλυψη που προσφέρει σε όλους αυτούς, αποδεικνύουν ότι είναι συνένοχος σε όλη αυτή την κατάσταση», λένε από την οδό Πειραιώς, όπου σχεδιάζουν τη γαλάζια στρατηγική για την αυτοδυναμία με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά που έχουν και επιδεικνύουν ο ελληνικός λαός, αλλά και θεσμικά όργανα, όπως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης όταν θα μιλά απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα ηθικής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ θα πιέζει και τους κυβερνητικούς βουλευτές που ανέχονται τη συγκεκριμένη κατάσταση. Παράλληλα θα επιχειρήσει να στείλει προς τους πολίτες το μήνυμα, ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι»

«Η κολοβή αλεπού, όλες κολοβές τις βλέπει» τόνιζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του. Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα που βάζει η κυβέρνηση προς την κοινωνία: «Γιατί οι άλλοι θα τα έκαναν καλύτερα;». «Σαφώς και θα τα κάναμε καλύτερα. Καταρχήν δεν θα λέγαμε και δεν λέμε ψέματα», λένε από την οδό Πειραιώς, με το γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο να προχωρά στη λογική της σύγκρισης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα. 


σχετικα αρθρα