Την αντίθεσή του στην τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε «δεν ήταν καλό το ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τοποθετήθηκε σε μια πολιτική θέση».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις τής κ. Θάνου, τόνισε ότι «δεν συνάδουν με μια πολιτικοποίηση ενός ρόλου, ο οποίος είναι διαφορετικός πριν από δεκαπέντε ημέρες και διαφορετικός τώρα».

Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο "χθες", σημείωσε πως «πολλά πράγματα από αυτά που εξακριβώνονται τώρα φαίνεται αν είναι έτσι» προσθέτοντας: «τότε ως κόμμα είχαμε καταλήξει καμία θυσία για το ευρώ καμία αυταπάτη για τη δραχμή αλλά φαίνεται ότι στο κόμμα μας υπήρχαν και αυταπάτες για τη δραχμή».

«Καταλήξαμε σε εκείνη την περιπετειώδη συνεδρίαση της Συνόδου ότι έπρεπε να κάνουμε ένα συμβιβασμό για να παραμείνουμε στην Ευρώπη» σημείωσε και ομολόγησε πως «υπήρχε και στα στελέχη μας μία διαφορετική προσέγγιση». 

«Δεν θέλω να σας πω περί δημιουργικής ασάφειας που μερικοί απορούσαμε πως μία συνάντηση του Eurogroup 20/2/2015 καταλήγει με δημιουργική ασάφεια», ανέφερε.

«Διαβάζοντας τα κείμενα εκ των υστέρων διαπιστώσαμε πως ό,τι ζητούσαν από Σαμαρά τα ζητούσαν και από εμάς.  Εμείς  τότε θεωρούσαμε ότι πάρα πολλά θα μπορούσε να τα επανεξετάσει η Ευρώπη αλλά ήταν αυταπάτες», τόνισε ο Σάκης Παπαδόπουλος

«Θα μπορούσαμε πραγματικά να δούμε πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ καταλήγω μάλλον στην πρόταση Γεννηματά για να δούμε πως μπήκαμε στην Ευρωζώνη...και τί έγινε στη συνέχεια, τι αυταπάτες είχε το πολιτικό μας σύστημα», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. 

«Τα ζητήματα που αφορούν χειρισμούς α' 6μηνου 2015 κρίθηκαν στις εκλογές του 2015 πολιτικά, τώρα αν θέλουμε να ψάξουμε για να έχουμε μία αυτογνωσία για την οικονομική πορεία της χώρας ώστε να τη λάβουμε υπόψη για τις αναπροσαρμογες που πρέπει να κάνουμε στο μέλλον εγώ είμαι σύμφωνος!», κατέληξε.