Για μια επικείμενη συνεργασία Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο χώρο της Κέντροαριστεράς μίλησε ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bήμα Fm έκανε λόγο για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, καθώς και εκπόνηση ενός σύγχρονου προοδευτικού προγράμματος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, το οποίο θα στηριχθεί με συνέπεια και σταθερότητα από όλλους που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα για νέο πολιτικό φορέα στη Κεντροαριστερά, πρότεινε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει να συμφωνηθεί η κοινή συνεργασία και δράση των βουλευτών και των ευρωβουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ώστε να προκύψει η απαραίτητη ώσμωση ανάμεσα στα δύο κόμματα και να διευκολυνθεί η περαιτέρω πορεία πρός έναν ενιαίο πολιτικό φορέα.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη διατύπωσης ενός συνεκτικού προοδευτικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων για έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας, που θα στηριχθεί από όλους.

Σε ερώτηση «με τον Μακρόν ή με τον Κόρμπιν» απάνησε: «Και με τους δύο. Ο Μακρόν βάζει μία προοδευτική ατζέντα γα την πορεία της Ευρώπης, ενώ ο Κόρμπιν υπηρέτησε με συνέπεια τη θέση ότι ο πόλεμος στο Ιράκ και τη Συρία θα μπλέξουν περισσότερο τα πράγματα».