Συλλυπητήρια για τον θάνατο του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας και κατέληξε σήμερα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα πολιτικά κόμματα.

Ειδικότερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του  Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του «εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του».

Με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο». Ταυτόχρονα με τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της Πυροσβεστικής με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

«Υποκλινόμαστε τη μνήμη του δόκιμου ανθυποπυραγού», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας την αμέριστη στήριξή του στην οικογένειά του, για τον θάνατο του 33χρονου.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του τόνισε πως «το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί για μια ακόμη χρονιά θύματα στον βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών και τη διατήρηση του δασικού πλούτου της Χώρας μας».

«Ένας νέος άνθρωπος, ο τριαντατριάχρονος Αριστείδης Μουζακίτης, έφυγε αδόκητα από τη ζωή μετά από βαρύ τραυματισμό κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο ΖευγολατιόΔόκιμος ανθυποπυραγός, ευσυνείδητος στη δουλειά του, αθλητής του πόλο και του αϊκίντο, είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Οι δικοί του άνθρωποι ξέρουν πως έπεσε πάνω στο καθήκον. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να απαλύνουν το πένθος. Μαζί με την οικογένεια πενθεί και το πυροσβεστικό σώμα. Το κράτος, μέσα στις συνθήκες της απίστευτης κρίσης που βιώνουμε, στέκεται όρθιο επειδή ορισμένοι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη», σημειώνει το Ποτάμι από την πλευρά του.

Τέλος, το ΚΚΕ επεσήμανε: «Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα. Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο».

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Ενότητα ζητά «την εξονυχιστική έρευνα για το περιστατικό και τονίζει ότι στηρίζει την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, που χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, λόγω των περικοπών από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, καλούνται -και- αυτή την αντιπυρική περίοδο να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, το φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες»,

«Οι συνεχιζόμενες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του Π.Σ. αλλά και στους εμπλεκόμενους για την πυροπροστασία φορείς, έχει κάνει την κατάσταση εκρηκτική. Οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες δεν γίνονται και δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα για την καταστολή μέσα» τονίζει η ΛΑΕ και προσθέτει: «Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος καλείται με τη φυσική του παρουσία, τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που επιδεικνύει, να καλύψει τα κενά που έχουν προκαλέσει οι εγκληματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους που αντιμετωπίζει καθημερινά. Ο φόρος αίματος που έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει το Πυροσβεστικό Σώμα είναι βαρύς, αλλά οι κυβερνήσεις κωφεύουν».

«Η αυταπάρνηση του νεαρού πυροσβέστη κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και η θυσία του καταδεικνύουν τις εξαιρετικά δύσκολες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη» καταλήγει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.