Σε μια κόντρα με περιεχόμενο το νομοσχέδιο για την επανακρτικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά με πολλές…παράπλευρες αναφορές, επιδόθηκαν ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης με τον εισηγητή της ΝΔ, Κ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα κατά τη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ο ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ ότι έχουν μετατοπίσει τη θέση τους σε ότι αφορά τα ιδιωτικά μονοπώλια, σημειώνοντας ότι οι αναφορές της αντιπολίτευσης για την υπαγωγή των ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ στο υπερταμείο είναι μια «επικοινωνιακή παρόλα».

«Επί δεκαετίες πιπιλάτε το μυαλό των πολιτών για το κακό κράτος», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση για αποιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ήταν του 08’ που η τότε κυβέρνηση όμως δεν εφάρμοσε. «Είναι κατανοητό για τη μετατόπισή σας, όταν έχετε ένα μεγάλο κομμάτι ακροδεξιάς στην ηγετική σας ομάδας. Καλό θα είναι που και που να διαβάζετε και την ιστορία τη δική σας, όχι τη δική μας», είπε και πρόσθεσε πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014 νομιμοποίησε τη παρανομία της μη επανακρατικοποίησης.

«Μιλάτε σοβαρά τώρα;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής για να επανέλθει ο υπουργός: « βεβαίως μιλάω σοβαρά! Το 10’ έπρεπε να περάσει η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΟΑΣΘ στο δημόσιο. Ο οργανισμός έχει οφειλές 119 εκατ. ευρώ».

«Το επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια! Σε αυτό είστε μόνο αριστεροί κ. υπουργέ!», απάντησε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε με νόημα: «η ΚΥΑ του 14’ έλεγε ότι έπρεπε να εξορθολογιστεί. Διαφωνούμε στο τρόπο που πάτε να τον φτιάξετε! Εμείς ερμηνεύουμε και την απόφαση του Νομικού συμβουλίου του Κράτους και το 13/70 διαφορετικά απ’ ότι εσείς. Θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Ο 13/70 λέει ότι το 19’ ανοίγουν διαγωνιστικές διαδικασίες. Αν λέτε ότι θα εξαιρεθεί από το 19’ να το συζητήσουμε. Αλλά ο κανονισμός το προβλέπει για την Αθήνα. Αν έχετε έρθει σε συμφωνία με τη τρόικα να μας το πείτε να το συζητήσουμε. Έχετε γίνει καλύτεροι μαθητές της τρόικας».

«Γιατί να σας τα πούμε εμείς μιλάτε εσείς μαζί τους», αντέτεινε με νόημα ο κ. Σπίρτζης για να επανέλθει ο βουλευτής λέγοντας: «έχετε χάσει τη ψυχραιμία σας, και διάλογο έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε».