Απαράδεκτες και καταδικαστέες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις εντός του δικαστηρίου από αλληλέγγυους με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Ωστόσο, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, σημείωσε πως τον εξέπληξε δυσάρεστα η απόφαση, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει περιθώριο επανεξέτασης της υπόθεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και σταθμά», είπε αρχικά ο υπουργός και σημείωσε: «είναι περίεργο ότι ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και σε άλλες τέτοιο ευεργέτημα δεν μπορεί να δοθεί».

Παράλληλα σημείωσε πως οι ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης, με τις βιαιοπραγίες και τις λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών που συγκρότησαν την σύνθεση δικαστηρίου είναι «απαράδεκτες και καταδικαστέες». «Όχι γιατί δυσφημούν τη προσπάθεια της κοπέλας αλλά και γιατί πάνω απ’ όλα οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθος. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο προφανώς με άλλη σύνθεση».

Ο κ. Κοντονής πρόσθεσε πως δεν «μπορούμε να μη καταδικάσουμε τέτοια γεγονότα που στρέφονται κατά των δικαστών».

Από τη πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου της ΔΗΣΥ, δήλωσε πως υπάρχει δυνατότητα νέου αιτήματος προκειμένου να ζητηθεί η δυνατότητα έκδοσης νέας απόφασης για την αποφυλάκιση της συγκεκριμένης φυλακισμένης. « Αυτό είναι μια ασφαλιστική δικλίδα του συστήματος που έχουμε. Πιστεύω και γω ότι δεν πρέπει η αντίδραση στις δικαστικές αποφάσεις να είναι αυτή που υπήρξε μετά την απόφαση του δικαστηρίου», κατέληξε.