current views are: 4

20 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση12:55

B. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στη Βουλή να εξηγήσει ή θα κρυφτεί

Το γάντι στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ο Βασίλης Κικίλιας ενόψει της αυριανής εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. 

Δημοσίευση 12:55’

Το γάντι στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ο Βασίλης Κικίλιας ενόψει της αυριανής εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. 

 «Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο να εξηγήσει ή θα κρυφτεί; Θα μας πει αν γνώριζε την όλη δρομολόγηση του θέματος που είναι συσκοτισμένη και κρύβει κενά και τα τηλεφωνήματα του κ. Καμμένου; Έχουν συνομιλήσει στελέχη της κυβέρνησης και με άλλους; Ας ψηφίσουν να γίνει Εξεταστική και να δοθούν οι απαντήσεις», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας ενόψει της αυρινής εξεταστικής επιτροπής προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει γνωστό αν υπάρχει πρόβλημα με στέλεχος της κυβέρνησης που λόγω των 153 εμποδίζει όλους τους υπόλοιπους από το να ενεργήσουν βάσει της συνείδησής τους.

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι αν δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό, αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν, ο κ. Τσίπρας πρώτος θα έλεγε “όλα στο φως”. Η κοινωνία αναρωτιέται γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Τώρα γιατί δεν το λένε; Φοβούνται κάτι; Όταν από τον πρόεδρο μας μέχρι το τελευταίο στέλεχος μας έχουμε πει, όπου υπάρχουν ευθύνες και όσο ψηλά και αν είναι αυτές να αποδοθούν, καταλαβαίνετε ότι αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται αμέσως. Στη Βουλή θα φανούν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας πως οι ευθύνες για το καταστρεπτικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν μπορεί να παραγραφούν. «Ο κ. Τσίπρας έχει πολιτική ευθύνη γιατί είναι ο πρόεδρος της κυβέρνησης. Όταν ο κ. Βαρουφάκης λέει κάποια πράγματα και υπουργοί το παραδέχονται υπάρχει θέμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για εξεταστική επιτροπή» είπε.

 Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας ο Εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε πως «οι πολίτες, οι καταστηματάρχες και ο μέσος Έλληνας αισθάνονται απροστάτευτοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει αυτή η κυβέρνηση;» και τόνισε: «Δεν υπάρχει ασφάλεια και η κυβέρνηση αγνοεί το θέμα της ασφάλειας και υπάρχουν πολιτικές εντολές να μην εμπλέκεται η αστυνομία σε σχέση με τους γνωστούς-αγνώστους. Η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε όλη την κυβέρνηση σε θέματα ασφάλειας. Για να έρθουν επενδύσεις πρέπει υπάρχει περιβάλλον ασφάλειας. Προφανώς κλείνουν το μάτι στο ακροαριστερό τους ακροατήριο γιατί αισθάνονται ότι έχουν απομακρυνθεί από αυτό, από τότε που ήταν στο 3%, και τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπο να επανασυνδεθούν μαζί τους. Είναι υποχρέωση του κράτους και της Πολιτείας να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες και τις περιουσίες τους. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν το κάνουν».


σχετικα αρθρα