current views are: 2

21 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση04:06

Διπλό κρας τεστ για τον Αλ. Τσίπρα

Ποιοι θα απουσιάζουν και γιατί δεν ανησυχούν από το Μαξίμου

Δημοσίευση 04:06’

Ποιοι θα απουσιάζουν και γιατί δεν ανησυχούν από το Μαξίμου

Μεταξύ Βουλής και Μεγάρου Μουσικής είναι στραμμένο σήμερα το βλέμμα  του Μαξίμου  με το πρωθυπουργικό περιβάλλον να έχει θέσει έναν διττό στόχο: Να βγει κερδισμένο  από το μέτωπο που έχει ανοίξει η ΝΔ με την κυβερνητικό εταίρο και την ίδια ώρα να θέσει τις βάσεις για τα επόμενα βήματά του.

Χθες στις  5 το απόγευμα συνεδρίασε για δεύτερη φόρα μέσα στην εβδομάδα το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια οι επικεφαλής  να αποκτήσουν  μια συνολική εικόνα για τη «διάθεση» με την οποία οι βουλευτές προσέρχονται  στη συζήτηση. Παράλληλα, η παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στη συνεδρίαση βοήθησε στο να  ενισχυθεί το «οπλοστάσιο» των επιχειρημάτων απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Κορυφαία στελέχη εκτιμούσαν πως η κοινοβουλευτική ομάδα  είναι συμπαγής δείχνοντας να μην ανησυχούν για διαρροές στην ψηφοφορία. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ενημερώσει για την απουσία τους για προσωπικούς λόγους (Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου και Άννα Βαγενά), ενώ θα υπάρχει και διευκρίνιση της ψήφου τους. 

Μπορεί  οι συγκεκριμένοι ψήφοι να μην προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα, όμως αυτό φαίνεται να είναι αρκετό για το Μαξίμου, που επιμένει πως η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα τηλεφωνήματα του Πάνου Κομμένου με τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη είναι ένα επικοινωνιακό τρικ αντιπερισπασμού από τη γαλάζια παράταξη. Παράλληλα στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί οι ομιλητές από την πλειοψηφία θα εστιάσουν  στη νομική αποδόμηση των επιχειρημάτων της ΝΔ, αποδεικνύοντας πως είναι λάθος να ζητά εξεταστική επιτροπή για τους συγκεκριμένους λόγους.

Το Μαξίμου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν  σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας όλες τις τελευταίες ώρες, ενώ με τη σειρά του το προεδρείο  βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τους βουλευτές προκειμένου να υπάρχει μια σαφή εικόνα.

Σε συνομιλίες του newpost.gr  με βουλευτές είναι αρκετοί όσοι βλέπουν την ψηφοφορία ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μιας και της αποδίδουν χαρακτήρα «πρόταση μομφής» από την πλευρά της ΝΔ. Για αυτό το λόγο φαίνεται να έχει γίνει ξεκάθαρο πως η «ψήφος μπορεί να μην έχει αναβαθμιστεί στο επίπεδο της ψήφου εμπιστοσύνης, δεν είναι όμως χαλαρή».

Κορυφαία στελέχη βλέπουν ξεκάθαρα πως  η ΝΔ μέσω του Πάνου Καμμένου προσπαθεί να πλήξει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αυτό το μήνυμα έχει περάσει και προς την κοινοβουλευτική ομάδα.


σχετικα αρθρα