current views are: 9

21 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση15:08

Μ. Βορίδης: «Κανονικότητα» για τον Αλ. Τσίπρα είναι η δυσβάστακτη φορολογία

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, τόσο σε ζητήματα που αφορούν την Δικαιοσύνη όσο και σε θέματα καθημερινότητας άσκησε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης

Δημοσίευση 15:08’
αρθρο-newpost

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, τόσο σε ζητήματα που αφορούν την Δικαιοσύνη όσο και σε θέματα καθημερινότητας άσκησε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, τόσο σε ζητήματα που αφορούν την Δικαιοσύνη όσο και σε θέματα καθημερινότητας άσκησε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης, με σημερινές του δηλώσεις. 

Ο κ. Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” και αναφορικά με την αναβολή της συζήτησης για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη σχολίασε: “Δεν γίνεται όταν έχει μια περιοχή της πατρίδας μας πληγεί τόσο σκληρά η Βουλή τώρα να συζητάει άλλα θέματα. Έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα απόλυτη σε όλα τα επίπεδα στην αντιμετώπιση της καταστροφής. Ο Κώστας Καραμανλής (τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ) και εγώ θα κατεβούμε κάτω στην Κω.

Ερωτώμενος για το αίτημα του κ. Καμμένου να γίνει σήμερα η συζήτηση επεσήμανε: “Αν θεωρεί ότι θα έπρεπε την ώρα που υπάρχει αυτή η κατάσταση σε μια περιοχή της πατρίδας μας εμείς να συζητάμε κάτι άλλο, το οτιδήποτε άλλο, δεν λέω ότι είναι ήσσονος σημασίας αυτό το ζήτημα που ήταν να συζητηθεί, είναι  πολύ μεγάλο, πολύ σοβαρό, πολύ σπουδαίο και πολύ κεντρικό ζήτημα αλλά από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή όχι μόνο για λόγους φαίνεστε αλλά και για λόγους ουσίας. Πρέπει η προσπάθεια όλων να είναι αυτή τη στιγμή στην άμεση αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου προβλήματος, της πολύ μεγάλης καταστροφής που έχει υποστεί η Κως. Πρέπει να επανέλθει η Κως σε λειτουργική κατάσταση πάρα, πάρα πολύ γρήγορα, άμεσα αν είναι δυνατόν! Ειδικώς γιατί ξέρουμε ότι εκεί, αυτό το συγκεκριμένο νησί είναι από τα πιο τουριστικά νησιά που έχουμε στη χώρα και επομένως δεν μπορεί να χαθεί η τουριστική περίοδος, πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα άμεσα”

Όσον αφορά τον σεισμό επεσήμανε:”Πρέπει να εντοπιστούν οι ζημιές. Εγώ θα έθετα τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση στα εξής στάδια, πρώτον βέβαια και βασικότερο είναι να αντιμετωπιστούν ιατρικά όσοι χρειάζονται ιατρικής βοήθειας και επομένως να έχουνε  την βοήθεια που πρέπει οι τραυματίες και νομίζω πως ήδη γίνεται. Το δεύτερο το οποίο πρέπει να γίνει είναι να δούμε το πως το λιμάνι θα μπορέσει, να λειτουργήσει. Αυτό είναι επίσης πάρα πολύ βασικό, δηλαδή η αποκατάσταση της επικοινωνίας. Το τρίτο είναι ότι θα πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στους δρόμους, στην κυκλοφορία. Το τέταρτο είναι ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την σταθεροποίηση των κτιρίων, αυτά που είναι ετοιμόρροπα και επικίνδυνα πρέπει άμεσα να βρεθεί ένας τρόπος για να μην χτυπήσει κάποιος από εκεί. Και εν συνεχεία φυσικά πρέπει να γίνει καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Άρα λοιπόν αυτή είναι η ροή των πραγμάτων αλλά τα πρώτα τέσσερα στάδια πρέπει να γίνουν άμεσα, πάρα πολύ γρήγορα γιατί συνδέονται πλέον με την ομαλή λειτουργία του νησιού.”

Τέλος ερωτώμενος για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί επιστροφής στην κανονικότητα ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ επεσήμανε: “Επειδή ακούω αυτά τα περί κανονικότητας τα οποία λέει ο κος Τσίπρας δεν ξέρω, στο μυαλό το δικό του μπορεί να είναι κανονική μια χώρα που έχει 23% ανεργία. Αν αυτό λοιπόν είναι κανονικότητα, αν είναι κανονικότητα η δυσβάστακτη φορολογία, αυτή που γονατίζει τις επιχειρήσεις, γονατίζει τους ελευθέρους επαγγελματίες, που γονατίζει όλους τους ιδιώτες και αύξηση του επίπεδου της φτώχιας το οποίο έχει συμβεί επί ΣΥΡΙΖΑ, εντάξει αυτό είναι μια κανονικότητα, είναι η προσέγγιση του κου Τσίπρα για την κανονικότητα. Αλλά και ως προς τα λοιπά θέματα δεν ξέρω  πάλι σε τι αναφέρονται. Μέχρι χθες το κρίσιμο ζήτημα ήταν η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, τώρα βλέπω ότι ένταξη στην  ποσοτική χαλάρωση δεν υπάρχει. Τώρα πάμε να συζητήσουμε για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές όπως ξέρετε η Ελλάδα έχει κάνει μες το ’14 επομένως τώρα είμαστε στον αγώνα μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης του κου Τσίπρα να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν επί Σαμαρά. Λαμπρή επιτυχία!” κατέληξε ο κ. Μάκης Βορίδης.


σχετικα αρθρα