current views are: 11

21 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση17:42

Υπ. Τουρισμού: Η κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί

H κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί και τις τελευταίες ώρες έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, 

Δημοσίευση 17:42’
αρθρο-newpost

H κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί και τις τελευταίες ώρες έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, 

H κατάσταση στην Κω έχει ομαλοποιηθεί και τις τελευταίες ώρες έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, διαβεβαιώνει το υπουργείο Τουρισμού, που είναι μαζί με τον ΕΟΤ έχουν έρθει σε επαφή  με τις Πρεσβείες και τα Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού για την ενημέρωση των touroperators, των ταξιδιωτικών γραφείων, των αεροπορικών εταιρειών και των παραγόντων  της τουριστικής βιομηχανίας του εξωτερικού.

Επίσης, το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους  τοπικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με τους πανελλαδικούς φορείς, το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και την Ομοσπονδία των Συνδέσμων των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA)  για την προώθηση των ενεργειών  με στόχο την διευκόλυνση των επισκεπτών και την απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη πως οι ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές λειτουργούν κανονικά και δεν επηρεάστηκαν λόγω της ισχυρής αντισεισμικής θωράκισής τους. 

Σημειώνεται ότι μετά και τις απαιτούμενες ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων διασφαλίστηκε η ομαλή πρόσβαση στο νησί:

Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις εξυπηρετούνται από και προς όλους τους διεθνείς προορισμούς

Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά. Η κίνηση θα εξυπηρετείται προσωρινά μέσω του λιμανιού της Κεφάλου

Αποκαταστάθηκε η ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μέσω εναλλακτικής προβλήτας πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω

Αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των ημεροπλοίων από και προς τα τουρκικά παράλια, όπως και το σημείο ελέγχου ζώνης Σένγκεν, το οποίο έχει μεταφερθεί πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω.

Η υπουργός Τουρισμού είναι συνεργασία με τους φορείς του νησιού,  την Ένωση Ξενοδόχων Κω, τον τοπικό σύνδεσμο των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, και, όπως επισημαίνεται, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες με τα εξής αποτελέσματα:

Τα προγράμματα των tour operators πραγματοποιούνται κανονικά. Διασφαλίστηκε επίσης η ομαλή εναλλαγή των προγραμμάτων στις αφίξεις και αναχωρήσεις επισκεπτών.

Η φιλοξενία των τουριστών πραγματοποιείται κανονικά στα δωμάτια των ξενοδοχείων που είχαν αρχικά επιλέξει. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις έως και την ολοκλήρωση των ελέγχων των τεχνικών κλιμακίων με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια, διασφαλίστηκε η μεταφορά και προσωρινή διαμονή και φιλοξενία που αφορούσε ελάχιστο αριθμό τουριστών.

Οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αμέσως ακολούθησαν τις απαιτούμενες διαδικασίες και διασφάλισαν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και φιλοξενία των επισκεπτών.   

Ο μηχανισμός του Υπουργείου και του ΕΟΤ είναι σε πλήρη ετοιμότητα και οι προσπάθειες συνεχίζονται έως την πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να απολαύσουν απρόσκοπτα τις διακοπές τους, καταλήγει το υπουργείο Τουρισμού.


σχετικα αρθρα