current views are: 10

22 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση07:09

Α. Θεοπεφτάτου: Βήμα – βήμα βγαίνουμε από τα μνημόνια που μας έβαλαν

Για ομαλοποίηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και κατ΄ επέκταση και στην ελληνική κοινωνία μιλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 07:09’

Για ομαλοποίηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και κατ΄ επέκταση και στην ελληνική κοινωνία μιλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για ομαλοποίηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και κατ΄ επεκταση και στην ελληνική κοινωνία, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, κάνει λόγο με συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κεφαλονιάς- Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Η χώρα βγαίνει βήμα- βήμα από τα μνημόνια και τη χρεοκοπία που την έβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει.

Η κ. Θεοπεφτάτου εκφράζει την πεποίθηση πως το καλοκαίρι του 2018 μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την περίοδο της επιτροπείας και των μνημονίων, ενώ σημειώνει πως η διαδρομή μέχρι την τελική έξοδο δεν είναι ούτε αυτονόητη ούτε εύκολη. «Μπορούμε όμως να τα καταφέρνουμε σε δύσκολες συνθήκες, η διαδρομή μας ως εδώ το έχει αποδείξει πολλές φορές». «Είναι στόχος ρεαλιστικός, εφικτός και το θέλουν οι περισσότεροι στην Ευρώπη και διεθνώς», τοπνίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει αντιΣΥΡιΙΖΑ ντελίριο στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θέματα ασφαλείας, αλλά και σε κάποια media τα οποία επιλέγουν να τα φέρνουν στο προσκήνιο.

Ερωτηθείσα για την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στους τελευταίους δυο φονικούς σεισμούς σε Λέσβο και Κω, τονίζει πως παρά τις αγκυλώσεις που παρατηρούνται στη δημόσια διοίκηση υπήρξε ταχύτατη αντιμετώπιση.

Η κ. Θεοπεφτατου πάντως υπογραμμίζει πως η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών περνάει και από το έργο που πρέπει να γίνει και σε αυτούς τους τομείς.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει ότι η σταθεροποίηση του εδάφους στην οικονομία επιβάλλει την περαιτέρω ενασχόληση όλων με τα ζητήματα της καθημερινότητας, με το γκρέμισμα παθογενειών δεκαετιών που ταλαιπωρούν τους πολίτες, με την δημιουργία δομών απλούστευσης και επίλυσης ζητημάτων και διαδικασιών. «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε σε όλα την πυρίτιδα», το χαρακτηριστικό της σχόλιο.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης- Δικαιοσύνης, με αφορμή και την απόφαση για την περίπτωση της Ηριάννας, είναι κατηγορηματικά αρνητική, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κλίμα και να δυναμιτίσουν την κατάσταση δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη δημοκρατία και στην ομαλότητα στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν στην απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών».


σχετικα αρθρα