current views are: 9

23 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση05:52

Ποιες δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα έχει δώσει η ΝΔ μέχρι σήμερα

Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τον προγραμματισμό του

Δημοσίευση 05:52’

Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τον προγραμματισμό του

Με ανοικτές συναντήσεις με πολίτες, επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, σε όλη τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον προγραμματισμό του με ορίζοντα το ετήσιο  ανοιχτό Συνέδριο θέσεων  που θα γίνει στο τέλος του χρόνου και θα επικυρώσει το τελικό πρόγραμμα του κόμματος. Στόχος του είναι, το πρόγραμμα αυτό να είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης αυτής με την κοινωνία. 

Την ίδια ώρα, από την οδό Πειραιώς, θα προχωρούν στην τακτική της σύγκρισης της πολιτικής τους, με εκείνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τη ΝΔ, το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου, δεν έχει σχέση με τα όσα βιώνουν οι πολίτες και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας: «Η κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα στον 1ο όροφο, την πήγε στο υπόγειο και πανηγυρίζει που την επαναφέρει στο ισόγειο», λένε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, ούτε ο τερματισμός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος ούτε η δοκιμαστική και μικρή έξοδος στις αγορές θα φέρουν ελάφρυνση στους Έλληνες, γιατί όπως εξηγούν,  η κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα λιτότητας, ύψους 5,1 δις ευρώ, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2019, και δέσμευσε τη χώρα σε εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 3,5% του Α.Ε.Π., για πολλά χρόνια. 

Από την πλευρά τους, στην οδό Πειραιώς, πέραν των άλλων κομματιών του γαλάζιου προγράμματος που είναι υπό κατάρτιση, υπενθυμίζουν τις δεσμεύσεις που έχει ήδη λάβει η ΝΔ για τους κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, της Υγείας, της Ασφάλειας, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης και άλλους – όπως ο εθελοντισμός, το προσφυγικό και το περιβάλλον – και οι οποίες περιλαμβάνονται σε ειδική έκδοση 32 σελίδων που εστάλη σε 100.000 μέλη του Κόμματος. 

Η έκδοση με τίτλο «4/2016 – 7/2017 Για όσα έχουμε δεσμευτεί μέχρι σήμερα», που συνοδεύει επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς τα μέλη του κόμματος, δεν περιλαμβάνει το σύνολο του προγράμματος, αλλά όσα έχουν έως σήμερα παρουσιαστεί: 

Οικονομία και ανάπτυξη: Μειώσεις φόρων. Συγκράτηση των δαπανών. Συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Απλούστευση των διαδικασιών. Νέο χωροταξικό σχεδιασμό. Κόκκινα δάνεια, τη «δεύτερη ευκαιρία», που χρειάζονται για να σηκωθούν όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης. Στήριξη των αγροτών. Πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την εξωστρέφειά τους. 

Τουρισμός: ευτυχώς πάει καλά φέτος, χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του και παρά τις δυσκολίες που η κυβέρνηση προκαλεί με την υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος. 

Ενέργεια: η ΝΔ πήρε καθαρή θέση, απέναντι σε μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί ανάμεσα στις ιδεοληψίες και τη πραγματικότητα. 

Εκπαίδευση: Με πρόσβαση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. Για ελεύθερα, αυτόνομα, σύγχρονα σχολεία. Για την τεχνική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί, να δώσει εφόδια και διέξοδο σε χιλιάδες νέους. Και για την Ανώτατη Εκπαίδευση που πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της χώρας. 

Βελτίωση δημόσιου τομέα: Χωρίς απολύσεις αλλά με αξιολόγηση υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, με διαφάνεια και με αντικειμενικότητα. 

Υγεία: Για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για τα δημόσια νοσοκομεία. Την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που τόσο πολεμήθηκε από τις Κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υιοθεσίες παιδιών: ένα ζήτημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια. 

Ασφάλεια στις γειτονιές: Με χαρτογράφηση της εγκληματικότητας και   με ενίσχυση της ένστολης αστυνόμευσης. 


σχετικα αρθρα