«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει και να βγει πιο δυνατή από την κρίση», είπε μεταξύ άλλων, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά, οι Νέοι Φάκελοι.
Η κ. Κλίντον τόνισε πως η επίσκεψη της στην Ελλάδα έγινε για να σταλεί το μήνυμα πως οι ΗΠΑ στηρίζουν απόλυτα την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να βγει η χώρα από την κρίση.

«Καταλαβαίνω και συμπάσχω με τους Αγανακτισμένους. Ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν άνθρωποι που διαμαρτύρονται. Όμως αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα προκειμένου να ξεφύγει η χώρα τον κίνδυνο», είπε η υπουργός.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε ότι παροτρύνει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Δεν είναι μόνο ο τουρισμός, τα όμορφα τοπία. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργειας, και οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ να επωφεληθούν και να επενδύσουν σε αυτές», πρόσθεσε.