current views are: 11

23 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:16

Στην Λαμία την Πέμπτη ο Α.Τσίπρας για το 2o περιφερειακό συνέδριο – Πιέζουν οι Δήμαρχοι για χρηματοδότηση

Μέχρι το Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα 13 συνέδρια

Δημοσίευση 18:16’

Μέχρι το Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα 13 συνέδρια

Με παράλληλες δράσεις εξακολουθεί να κινείται το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προωθήσουν το κυβερνητικό έργο και να διαμορφώσουν την ατζέντα της καθημερινότητας. Ο πρωθυπουργός  ταξιδεύει την Πέμπτη στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λαμία για τη διεξαγωγή του δεύτερου περιφερειακού συνεδρίου.

Όπως και στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το κλιμάκιο των υπουργών που θα τον συνοδεύει θα επιχειρήσει, πέρα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων, να αναδείξει τα προτερήματα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής που προωθείται για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.

Το γεγονός πως η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει “κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου” για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει δίνει στη συγκεκριμένη εκδήλωση ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η επιστολή του Κώστα Μπακογιάννη προς τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει τα στοιχεία που δείχνουν τη στρέβλωση στην οποία αποδίδεται η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με Κοινοτικούς πόρους, τις κινήσεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή για την αντιμετώπισή της αλλά και την πρόταση έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα. 

Το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι 25 δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας ζητούν την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Περιφέρεια ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, επιπλέον ενίσχυση από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων και ιδιαίτερα από το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης ζητούν και χρηματοδοτική ενίσχυση στο πλαίσιο της ανακατανομής των κοινοτικών πόρων με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, αλλά και στη συμμετοχή της κοινωνίας στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

“Επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, επίσης, να εμπλέξει ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, να ενεργοποιήσει την κοινωνική δυναμική και τους φορείς, π.χ στο σχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση, στο νέο μοντέλο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση”, τονίζει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην “ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει έως τώρα στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από την παρουσία του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την περιφέρεια της Κρήτης. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα 13 συνέδρια να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.


σχετικα αρθρα