current views are: 4

25 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση11:18

Ν. Βούτσης για Γ. Βαρουφάκη: Στα όρια του γραφικού οι απόψεις του

Θέση στη πολυσυζητημένη υπόθεση των λεχθέντων του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη τη κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015, πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Δημοσίευση 11:18’

Θέση στη πολυσυζητημένη υπόθεση των λεχθέντων του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη τη κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015, πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Θέση στη πολυσυζητημένη υπόθεση των λεχθέντων του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη την κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015, πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «πολύ αρνητικό αποτύπωμα» που αφήνει ο κ. Βαρουφάκης στην πολιτική ζωή του τόπου για το πώς κάποιος μπορεί να «έχει μια υπεύθυνη θέση υπουργού σε πολύ δύσκολες και υπεύθυνες στιγμές».

Ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής διείδε μια υποκειμενική όπως τη χαρακτήρισε, διάθεση του κ. Βαρουφάκη να συσκοτιστούν τα πράγματα και να υπάρξουν διχασμοί και περιπέτειες στην πολιτική ζωή του τόπου και να υπονομευθεί και η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση.

Ωστόσο ο κ. Βούτσης εξέφρασε την άποψη πως ο πρώην υπουργός των Οικονομικών δεν ηχογράφησε υπουργικά ή κυβερνητικά συμβούλια και ακόμα περισσότερο προσωπικές συζητήσεις με τον πρωθυπουργό.

Πάντως σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση του κ. Βαρουφάκη πως θα ήθελε να πάει σε ειδικό δικαστήριο, δήλωσε δεικτικά: «ίσως ο άνθρωπός δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου, και μάλιστα μέσα από μία οκταετή περιπέτεια που έχει περάσει η κοινωνία και ο απλός λαός, να ανοίγει κανείς και να κάνει τέτοιες προκλήσεις. Είναι στα όρια, ας πούμε, του γραφικού, αυτού του τύπου οι απόψεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέντευξή του ο κ. Βούτσης σημείωσε πως θα πρέπει να γίνεται «απολύτως λελογησμένη» κριτική στη Δικαιοσύνη, καθώς και ότι στόχος είναι να ενταχθεί η χώρα στο QE τον ερχόμενο Οκτώβρη.

 


σχετικα αρθρα