current views are: 12

25 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση11:28

Β. Λεβέντης: Ο Αλ. Τσίπρας ήταν «ισοπεδωμένος» από τις απόψεις της παλαιάς αριστεράς

Τον Βαρουφάκη τον πιστεύω, είναι θεωρητικός, στην πράξη παίρνει μηδέν. Τότε ο Τσίπρας ήταν νεαρός. Πιστεύετε ότι ο Τσίπρας είναι κανένα πολιτικοποιημένο ον.

Δημοσίευση 11:28’

Τον Βαρουφάκη τον πιστεύω, είναι θεωρητικός, στην πράξη παίρνει μηδέν. Τότε ο Τσίπρας ήταν νεαρός. Πιστεύετε ότι ο Τσίπρας είναι κανένα πολιτικοποιημένο ον.

“Τον Βαρουφάκη τον πιστεύω, είναι θεωρητικός, στην πράξη παίρνει μηδέν. Τότε ο Τσίπρας ήταν νεαρός. Πιστεύετε ότι ο Τσίπρας είναι κανένα πολιτικοποιημένο ον; Ο Αλαβάνος του έδωσε το δαχτυλίδι, ελέω Αλαβάνου έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα παιδί αδιαμόρφωτο χωρίς πολιτικές θέσεις και μάλιστα ισοπεδωμένος εσωτερικά μέσα του με τις απόψεις της παλιάς αριστεράς. Για όλους αυτούς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πιο αθώος είναι ο Λαφαζάνης” δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στον ΣΚΑΪ.

“Όταν λέει ο Πρωθυπουργός ότι θα έπαιρνε τα 16 δισ. από την ΕΚΤ για να τα δώσει στο λαό όταν έκλεισαν οι τράπεζες, αυτό λέγεται ληστεία. Εάν πρέπει να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και είναι αναγκαίο να γίνει μια μεγάλη Κυβέρνηση 220-230 βουλευτών, δεν έχει σημασία εάν γουστάρω τον Τσίπρα ή το Μητσοτάκη, αλλά το τι πρέπει να κάνουμε για τη χώρα.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και με 153 βουλευτές επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν. Δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό οι προσωπικές σχέσεις των πολιτικών αρχηγών, αλλά πρέπει να κάνουμε το βήμα της συνεννόησης. Εγώ δεν έκανα 40 χρόνια αγώνες για να μπω στη Βουλή και να γίνω τσόντα του ενός ή του άλλου. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ” τόνισε αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

Για τη Δικαιοσύνη και την έξοδο στις αγορές

Όταν βάζουμε το θεσμό της Δικαιοσύνης στη μέση και τον χτυπάμε, τότε πολλά δεινά θα έρθουν για την ίδια τη Δημοκρατία. Όλες οι Κυβερνήσεις θέλουν αποφάσεις της αρεσκείας τους, όταν αυτό δε γίνεται ασκούν κριτική και μάλιστα σκληρή, όπως γίνεται τώρα. Ακούστηκαν βαριές κουβέντες και ο Πρωθυπουργός είπε « Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι», δηλαδή, όταν ο Πρωθυπουργός είναι το καλό παλικάρι δε χρειαζόμαστε τη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι σωστό; Και οι δικαστές έχουν κάνει τα λάθη τους. Δεν μπορούν να βγάζουν αποφάσεις με θετικό πρόσημο για τους ίδιους και τα αναδρομικά τους και την ίδια στιγμή να μη βγαίνουν ανάλογες αποφάσεις για μισθούς και συντάξεις των πολιτών. Δε μπορεί να είσαι τη μία δικαστής και την άλλη στο επιτελείο του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη” σημείωσε ο κ. Λεβέντης ενώ σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, σχολίασε:

Στις αγορές βγαίνουμε γιατί διαφορετικά θα πτωχεύαμε. Χρωστάμε του Σαμαρά το ομόλογο. Το ομόλογο αυτό έχει λήξει εδώ και τέσσερις ημέρες. Θα πτωχεύαμε εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν πληρώναμε το ομόλογο. Εάν λοιπόν, δε βγαίναμε στις αγορές πώς θα πληρώναμε; Το ομόλογο θα είναι με αγγλικό δίκαιο, αυτό σημαίνει, ότι το κεφάλαιο και ο τόκος είναι κλειδωμένα, δεν μπορεί να χαριστεί ούτε ένα ευρώ. Υπάρχει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και οι δυο έχουν διαπράξει έγκλημα και για αυτό δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, υψηλά επιτόκια, αγγλικό δίκαιο και στοχευμένη επικοινωνιακή τακτική. Θα δανειστούμε με 4,7 ή 4,8 επιτόκιο τη στιγμή που δανειζόμαστε από τον μηχανισμό με 1,2. Εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, εάν δε γίνουν επενδύσεις, η χώρα προοπτική δεν έχει” κατέληξε ο κ. Λεβέντης. 


σχετικα αρθρα