current views are: 10

25 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση13:48

Νίκος Παππάς: Προσλήψεις, όχι απολύσεις στα κανάλια

«Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι χρησιμοποιούν σήμερα τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις: να ετοιμάσουν καινούρια business plans για τις επιχειρήσεις τους

Δημοσίευση 13:48’

«Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι χρησιμοποιούν σήμερα τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις: να ετοιμάσουν καινούρια business plans για τις επιχειρήσεις τους

«Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι χρησιμοποιούν σήμερα τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις: να ετοιμάσουν καινούρια business plans για τις επιχειρήσεις τους και να προσαρμοστούν στις προβλέψεις του νόμου. Να προχωρήσουν σε προσλήψεις, δηλαδή», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, που συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως η προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι ακριβώς η πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για κατώτατο αριθμό 400 εργαζομένων ανά κανάλι, λειτουργεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης της εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια: «Μέσα από τη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, με την αδειοδότηση των επτά -κατά την απόφαση του ΕΣΡ- τηλεοπτικών σταθμών, προκύπτει κατώτατος αριθμός 2.800 εργαζομένων, δηλαδή 400 ανά κανάλι. Αυτό σημαίνει πως, μετά το διαγωνισμό, οι εργαζόμενοι θα είναι πολύ περισσότεροι» είπε ο κ. Παππάς για να συμπληρώσει πως «Η εποχή της ακραίας ανασφάλειας, των απολύσεων, της μαύρης εργασίας, των απλήρωτων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των καναλιών, τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα την επαύριο του διαγωνισμού».

Η διοίκηση της ΕΤΙΤΑ τόνισε ότι οι αποφάσεις των τηλεοπτικών σταθμών για μαζικές απολύσεις θίγουν τα εργασιακά δικαιώματα και είναι αναντίστοιχες με την ισχύουσα νομοθεσία.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος. Από την πλευρά της ΕΤΙΤΑ, συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Γιώργος Σκεπετζάκης, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μανιάτης και ο Νομικός Σύμβουλος, Δημήτρης Περπατάρης.


σχετικα αρθρα