current views are: 8

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση08:11

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη σε Καβάλα – Θάσο

Συνάντηση με αλιείς στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας είχε ροπρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη και στη συνέχεια επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του «Πρίνος ΙΙ».

Δημοσίευση 08:11’

Συνάντηση με αλιείς στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας είχε ροπρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη και στη συνέχεια επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του «Πρίνος ΙΙ».

Συνάντηση με αλιείς στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας είχε ροπρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του «Πρίνος ΙΙ», στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δύο φωτογραφίες: μία από την Ιχθυόσκαλα, όπου άκουσε τα προβλήματα του αλιέων και μία από τις εγκαταστάσεις του “Πρίνου”.

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις τις Energean Oil & Gas, στον Πρίνο Θάσου.            
 
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Εδώ και παραπάνω από τριάντα χρόνια, ο Πρίνος παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, συνεισφέροντας στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Προσφέροντας πολλές ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και συνεισφέροντας, βέβαια, στην εθνική οικονομία. Η χώρα έχει μία υποχρέωση: Να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στις περιβαλλοντικές οδηγίες και στην περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως έχει συμβεί σε αυτή την περιοχή, εδώ και πολλές δεκαετίες. 
 
Θέλω να τονίσω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου σε μία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα έχει και τουριστική ανάπτυξη. Αποδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει η απαραίτητη εταιρική  υπευθυνότητα και όταν γίνονται σεβαστοί όλοι οι κανόνες, οι δύο αυτές δράσεις μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. 
 

Θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύουν σημαντικά ποσά στην εξόρυξη και στην παραγωγή υδρογονανθράκων, ταυτόχρονα εξάγουν την τεχνογνωσία στο εξωτερικό, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός
».


σχετικα αρθρα