current views are: 4

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση15:31

Μ. Χαρακόπουλος: Η χώρα θέλει μεταρρυθμιστικό τσουνάμι κι όχι μερεμέτια!

Η χώρα βρίσκεται στο τέλμα της στασιμότητας εξαιτίας των ιδεοληψιών μιας κυβέρνησης που γέρασε πριν ακόμη ενηλικιωθεί. Κάθε ημέρα διατήρησης της παρούσας κατάστασης είναι μια χαμένη ημέρα για την Ελλάδα! 

Δημοσίευση 15:31’
αρθρο-newpost

Η χώρα βρίσκεται στο τέλμα της στασιμότητας εξαιτίας των ιδεοληψιών μιας κυβέρνησης που γέρασε πριν ακόμη ενηλικιωθεί. Κάθε ημέρα διατήρησης της παρούσας κατάστασης είναι μια χαμένη ημέρα για την Ελλάδα! 

«Η χώρα βρίσκεται στο τέλμα της στασιμότητας εξαιτίας των ιδεοληψιών μιας κυβέρνησης που γέρασε πριν ακόμη ενηλικιωθεί. Κάθε ημέρα διατήρησης της παρούσας κατάστασης είναι μια χαμένη ημέρα για την Ελλάδα! Ο τόπος δεν πάει μπροστά με μερεμέτια και μπαλώματα, έχει ανάγκη από ένα μεταρρυθμιστικό τσουνάμι που θα κάνει επιτέλους την κρίση παρελθόν». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια της βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, μεταξύ άλλων, είπε: «κύριε υπουργέ, αν κάτι σηματοδοτεί η έξοδος στις αγορές, για την οποία τόσο κομπάζετε, σεις που λοιδορούσατε το “success story” της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων που καλλιεργήσατε. Τελικά όχι μόνο ξεχάσατε τα νταούλια και τους ζουρνάδες που θα βαράγατε για να χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη, αλλά εσείς χορεύετε κανονικά στους ρυθμούς των αγορών. Με μεγάλο, όμως, κόστος για τον ελληνικό λαό. Και δεν αναφέρομαι στο επιτόκιο δανεισμού, πάνω-κάτω ανάλογο εκείνου που η προηγούμενη κυβέρνηση βγήκε στις αγορές το ’14 υπό διαφορετικές συνθήκες. Αναφέρομαι στην αλήθεια, την οποία επιμελώς κρύβατε και η οποία αποκαλύφθηκε πλέον μεγαλοπρεπώς. Όλη η περιπέτεια των 2,5 τελευταίων χρόνων ήταν μια “τρύπα στο νερό”, που την πλήρωσε ο λαός “χρυσάφι”, σχεδόν 100 δις. ευρώ. Για να γυρίσουμε και πάλι στο ‘14, και να βγούμε στις αγορές, με τρία χρόνια καθυστέρηση».

Στου κασίδι το κεφάλι…

«Τέλος πάντων», επεσήμανε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «ο κ. Τσίπρας μπορεί να ομολογεί ότι έκανε λάθος εκτιμήσεις, ότι ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει, ότι δεν ήξερε να διαλέγει συνεργάτες, αλλά εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μαθαίνει κάποιος τον ρόλο του πρωθυπουργού “στου κασίδι το κεφάλι”, δηλαδή στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού. Και ούτε μια ομολογία λάθους κλείνει τους λογαριασμούς και, “ούτε γάτα ούτε ζημιά”. Πολλώ δε μάλλον που τα λάθη συνεχίζονται, και ενίοτε γίνονται ακόμη βαρύτερα, γιατί πλέον έχουν να κάνουν με τους θεσμούς. Η απροσχημάτιστη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της δικαιοσύνης, που παρακολουθούμε εμβρόντητοι το τελευταίο διάστημα, προκαλεί πλήγματα στην ίδια την λειτουργία του πολιτεύματος, στην ίδια την δημοκρατία».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτό «είναι στάση πολιτικής ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού, για την οποία δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας κάποια στιγμή επαναλάβει το mea culpa. Οι πληγές, όμως, θα μείνουν, όπως έχουν μείνει και θα μας βασανίζουν για πολύ οι συνέπειες των δονκιχωτισμών του πρώτου εξαμήνου της εξουσίας σας. Ελπίζω οι εκκλήσεις τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας να σας αφύπνισαν και να σταματήσει εδώ αυτό το κακόγουστο αστείο.

Αντιλαμβάνομαι, βεβαίως, την ανάγκη της κυβέρνησης να κατασκευάσει εχθρούς, να αλλάξει την θλιβερή ατζέντα, να συσπειρώσει τους οπαδούς της που καθημερινά δραπετεύουν απογοητευμένοι ως άλλοι κοψοχέρηδες»


σχετικα αρθρα