current views are: 10

27 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση20:47

ΝΔ: Αλ. Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές

«Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές» αναφέρει σε σχόλιο της η ΝΔ στον απόηχο της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία.

Δημοσίευση 20:47’

«Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές» αναφέρει σε σχόλιο της η ΝΔ στον απόηχο της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία.

«Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές» αναφέρει σε σχόλιο της η ΝΔ στον απόηχο της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία.

Η Πειραιώς τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας, αφού ξεμπέρδεψε με “επιτυχία” με τα παλιά του αφηγήματα, ανακάλυψε ένα καινούργιο για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται.

Στη συνέχεια επισημαίνει: «Ξέχασε σήμερα να πει ότι η πραγματική οικονομία στενάζει με υψηλούς φόρους που λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις και εκμηδενίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Ξέχασε να πει ότι με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια έχει δεσμεύσει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα.

Ξέχασε να πει ότι από το 2019 οι πολίτες θα υποστούν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Ξέχασε επίσης να πει ότι όλοι οι στόχοι για ανάπτυξη φέτος αναθεωρούνται προς το χειρότερο λόγω της ανικανότητας του να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.»

Ακόμα και τα λίγα δείγματα ανάπτυξης που υπάρχουν οφείλονται σε έργα και πολιτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά πολέμησε λυσσαλέα σημειώνει η ΝΔ και επαναλαμβάνει το ερώτημα της προς τον Πρωθυπουργό «Μπορεί να μας πει ένα μεγάλο έργο ή επένδυση στη χώρα που δεν είχε ξεκινήσει επί ημερών μας και την οποία το κόμμα του δεν είχε πολεμήσει. Ελληνικό; Cosco; Περιφερειακά αεροδρόμια; Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ;» ενώ συμπληρώνει «Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές».

Η ανακοίνωση της ΝΔ κλείνει με ένα υστερόγραφο «Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι «αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα». Ελπίζουμε να τον ενημέρωσαν ότι στη Λαμία κάθε άλλο παρά χαμογελαστά πρόσωπα διαδήλωναν εναντίον του. Η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας και ο κ. Τσίπρας δε χάνει ευκαιρία να μας το υπενθυμίσει.


σχετικα αρθρα