current views are: 5

28 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση04:01

«Πανηγυρική» συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή βουλευτών και υπουργών

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στα μέλη του Οργάνου

Δημοσίευση 04:01’

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στα μέλη του Οργάνου

Μετά την έξοδο στις αγορές ο ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη ημέρα έρχονται  στο προσκήνιο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να ανοίγει σήμερα τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής τα στελέχη του Μαξίμου επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα αποφασιστικά βήματα, ώστε να αποδείξουν πως η Ελλάδα είναι σε θέση να υποστηρίξει και να υλοποιήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό κοινωνικής υποστήριξης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τα στελέχη του κόμματος που ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μίλησαν για υποχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Βασικό «όπλο» στα χέρια του πρωθυπουργού, που χρησιμοποιεί συνεχώς το τελευταίο διάστημα απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση,  είναι  οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας και η φάση ανάκαμψης στην οποία έχουν περάσει. Με αυτά τα δεδομένα στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν το δεύτερο μισό της τετραετίας που χωρίζεται σε δυο φάσεις:

  • Από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέχρι τον Αύγουστο του 2018.
  • Από την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής στις 7.30 μ.μ. μπροστά στο κεντρικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ,  τους υπουργούς και τους βουλευτές του κόμματος θα κινηθείς σε 3 άξονες:

  • Απολογισμός της διετίας που πέρασε με έμφαση όχι μόνο στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, αλλά και στις παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση.
  •  Ειδική αναφορά στην πορεία  που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα μέχρι την οριστική πρόσβαση στις αγορές.
  •  Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας με στόχο την ανάπτυξη, την ανάκτηση της εργασίας και το κοινωνικό κράτος.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου με την τοποθέτηση των μελών του οργάνου σε σχέση με όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Αν και από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των «53+» αναμένεται να  τεθούν οι πάγιες ενστάσεις και προβληματισμοί καμία πλευρά δεν φαίνεται να επιθυμεί να ανεβάσει τους τόνους σε μια συνεδρίαση που στόχος είναι να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας. «Θα σφυρίξουμε ημίχρονο για να τα δούμε όλα από τον Σεπτέμβρη», τόνιζε χαρακτηριστικά μέλος της τάσης στο newpost.gr.
 


σχετικα αρθρα