current views are: 6

28 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση11:41

Π. Κουρουμπλής για τροπολογίες: Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος νομοθέτησης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 αναφορικά με τη βροχή τροπολογιών

Δημοσίευση 11:41’

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 αναφορικά με τη βροχή τροπολογιών

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 αναφορικά με τη βροχή τροπολογιών που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

«Να φωνάζει το ΠΟΤΑΜΙ το κατανοώ, να φωνάζει το ΚΚΕ το κατανοώ αλλά να φωνάζει η ΝΔ… εντάξει! Αν πραγματικά έχει μεταμεληθεί για όσα έχει κάνει από πλευράς τροπολογιών να το δεχτώ καλοπροαίρετα. Δεν θεωρώ ότι είναι και η καλύτερη διαδικασία. Πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε κάτω όλοι και να σταματήσει αυτό. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος νομοθέτησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανασχηματισμός

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως ο τελικός λόγος είναι του πρωθυπουργού. 

«Ο πρωθυπουργός έχει την τελική άποψη για το τι θα κάνει γιατί έχει εικόνα των προσώπων και των πραγμάτων. Εχει επισκεφτεί τα περισσότερα υπουργεία θα ολοκληρώσει αυτό τον κύκλο και μετά θα κρίνει.  Θεωρώ ότι είναι απόλυτο δικαίωμα του εκάστοτε πρωθυπουργού να ορίζει ποιους θέλει να έχει υπουργούς», σημείωσε.

«Εγώ προέρχομαι από έναν άλλο χώρο εκείνο που εγώ λεω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει, υπάρχει πάρα πολύ άστεγος πολιτικά κόσμος που προέρχεται από την μεγάλη παράταξη του Αν. Παπανδρέου αυτός ο κόσμος δεν θέλει να πάει Δεξιά. Δεν μπορεί η Κεντροαριστερά να κοιτάει και Δεξιά και Αριστερά, η Κεντροαριστερά κοιτάει Αριστερά και λεει στο ΣΥΡΙΖΑ «κύριοι εδώ δεν πάτε καλά, δεν είστε σωστοί πρέπει να διορθώσετε αυτό και εκείνο αι πρέπει να έρθετε να κάνομε μια προγραμματική σύγκλιση και να πάμε τη χώρα μαζί». Εγώ νομίζω ότι αυτό που μέλλει να γίνει είναι δύο μεγάλες παρατάξεις στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος η μια θα είναι η Κεντροαριστερά με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη η Κεντροδεξιά με επίκεντρο τη ΝΔ». πρόσθεσε.

Εισβολή Ρουβίκωνα στη Βουλή

Μιλώντας για την εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Σε κάθε κοινωνία χρειάζονται και ορισμένες βαλβίδες αποσυμπίεσης. Στη Γαλλία δεν γίνονται αυτά, στη Γερμανία δεν γίνονται αυτά; Δεν μπορείς να χτίσεις μια κοινωνία αγγελικά υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα τα οποία προσπαθείς όσο μπορείς να τα περιορίσεις. Προσπαθούμε να τηρηθεί ο νόμος».


σχετικα αρθρα