current views are: 6

29 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση06:00

Η πορεία της ΝΔ προς το συνέδριο και ο νέος τρόπος επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη

Θα προηγηθεί μια μεγάλη πορεία με πολλούς σταθμούς

Δημοσίευση 06:00’

Θα προηγηθεί μια μεγάλη πορεία με πολλούς σταθμούς

«Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική είναι αυτή που θα το λύσει», λέει συχνά σε συνομιλητές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική κρίση. Ο ίδιος εκτιμά, ότι η κοινωνία, με τον τρόπο της, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, επιστρέφει στην πολιτική και προετοιμάζει το προγραμματικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα. Το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί στο ετήσιο ανοιχτό Συνέδριο θέσεων που θα γίνει στο τέλος του χρόνου. 

Μέχρι να καταλήξει όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Συνέδριο αυτό, θα προηγηθεί μια μεγάλη πορεία με πολλούς σταθμούς. Πρώτος σταθμός είναι μια σειρά από ανοικτές εκδηλώσεις, στις οποίες θα δοθεί το βήμα στους πολίτες. Η πρώτη εκδήλωση αυτού του είδους, είχε γίνει τον Ιούνιο στην Αθήνα με τους εργαζόμενους σε εταιρίες security, delivery, σούπερ μάρκετ και η δεύτερη τον Ιούλιο στη Θεσσαλία με αγρότες και κτηνοτρόφους. 

Πρόκειται ουσιαστικά για διαδραστικές συζητήσεις που δεν είναι  πολύ συνηθισμένες  στη χώρα μας. Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε τις ανοικτές συναντήσεις με ομάδες πολιτών όχι μόνο για να τους δει και να τους μιλήσει, αλλά κυρίως  για να τους ακούσει: Για να πουν τι πήγε λάθος, το πρέπει να γίνει, πώς πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και πού πρέπει να πάει η χώρα.  Τις συναντήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όλοι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Εμείς κάνουμε ανοιχτή πολιτική με ανοιχτά μέσα. Όχι μέσα από στημένες συνδιασκέψεις, που έρχονται  πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι χειροκροτητές. Και είμαστε εδώ για να ενσωματώσουμε νέες  ιδέες και δυνάμεις. Για να τις κάνουμε πολιτική και για να αλλάξουμε με αυτές τη χώρα», έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Στη λογική αυτή η οδός Πειραιώς θα συζητήσει ανοικτά με τους πολίτες το κυβερνητικό της Σχέδιο, όλο το επόμενο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το Συνέδριο. 

«Η πρότασή μας δεν θα είναι μια κομματική διακήρυξη. Θα είναι  ένα συνολικό σχέδιο για μια νέα εθνική επανεκκίνηση. Θα ανήκει στους πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να το συνδιαμορφώσουν. Και θα επιδιώξω τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις πάνω σε αυτό» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ έχει συνοψίσει ήδη πάντως, τις δεσμεύσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα για τους κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, της Υγείας, της Ασφάλειας, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης και άλλους – όπως ο εθελοντισμός, το προσφυγικό και το περιβάλλον – σε μια ειδική έκδοση 32 σελίδων που εστάλη σε 100.000 μέλη του κόμματος. 


σχετικα αρθρα