current views are: 11

3 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση14:49

Ράνια Σβίγκου: Η Ν.Δ. σηκώνει τη σημαία του λαϊκισμού και των ακροδεξιών αντιλήψεων

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 14:49’
αρθρο-newpost

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρτησε στην τηλεόραση του Σκάι η εκπρόσπωος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίσκου επιτέθηκσε στη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα των σημαιοφόρων των παρελάσεων. Συγκεκριμένα, η κ. Σβίγκου έιπε: “Θεωρώ ότι η Ν.Δ. αυτές τις δυο μέρες έχει σηκώσει τη σημαία του λαϊκισμού και των ακροδεξιών αντιλήψεων, που καμία σχέση δεν έχουν με την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και με τον παιδαγωγικό ρόλο που  οφείλει να επιτελεί το σχολείο, ειδικά σε τόσο ευαίσθητες ηλικίες. Θεωρώ ότι η σημαία δεν πρέπει να είναι ένα βαθμολογικό τρόπαιο, αλλά θα πρέπει όλοι οι μαθητές να έχουν δικαίωμα να την κρατήσουν και να συμμετάσχουν στην παρέλαση, να έχουν το ίδιο δικαίωμα με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.”

Επιπλέον, η κ. Σβίγκου τόνισε τις διαφορές μεταηύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: “Από τη μια υπάρχει η νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την Παιδεία, την Υγεία και γενικότερα για τα δημόσια αγαθά, που θέλει τους λίγους και τους έχοντες να έχουν πρόσβαση σε επαρκείς δημόσιες δομές, και από την άλλη υπάρχει η δική μας αντίληψη για την αναβάθμιση των δημόσιων αγαθών, για την  καθολική πρόσβαση.”

Τέλος, επισήμανε ότι “ακόμα και σε αυτό το  ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους οικονομικά ασθενέστερους και για να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το οποίο έχει ισοπεδωθεί από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.” 


σχετικα αρθρα